Het "nieuwe werken" en VNOM

Het

Voor veel mensen is ‘het nieuwe werken’ normaal geworden. Het advies van het kabinet vertelt ons thuis te werken wanneer dat mogelijk is. Thuis werken in plaats van op kantoor vraagt om aanpassingsvermogen. Zeker wanneer je al een langere tijd vanuit huis werkt kan je met verschillende problemen te maken krijgen.

De meest voorkomende problemen zijn: weinig informele momenten met collega’s, lang digitaal vergaderen met weinig pauzes tussendoor, weinig lichaamsbeweging tijdens de werkdag en werk en privé dat vaker door elkaar loopt.

Natuurlijk zijn er een aantal tips die gegeven kunnen worden aan werknemers die veelal thuiswerken. Zo adviseren de overheid en veel organisaties aan medewerkers de dag te plannen, voldoende pauzes te nemen, voldoende te bewegen en te ontspannen tussen het werk door. Maar wat als hier geen mogelijkheid voor is?

Hoe bevalt thuiswerken voor onze consultants?

Veel ouders hebben het op dit moment zwaar. Basisscholen en kinderopvangcentra zijn dicht en het is nog niet zeker wanneer deze precies zullen openen.

Onze consultant werktuigbouwkunde Yannick werd door RTL Nieuws gevraagd naar hoe thuiswerken hem bevalt. Daar gaat iedereen natuurlijk anders mee om, als het überhaupt al mogelijk is om thuis te werken.

Yannick en zijn vrouw Caroline hebben ontzettend veel rollen te vervullen, vertelt hij in het artikel: "Je bent leraar, je moet presteren op werk. Je bent continu met die petten bezig en hebt geen tijd voor jezelf. Als mijn kind dat net zindelijk is, zegt: 'Papa, ik moet naar de wc', dan kan dat ook niet even wachten."

"Het is best chaotisch". Waarom? Dat lees je op de site van RTL Nieuws: www.rtlnieuws.nl/nieuws/VNOM

Publicatiedatum: 19 januari 2021