Met deze 5 sollicitatietips sleep je zo die baan binnen!

Met deze 5 sollicitatietips sleep je zo die baan binnen!

Yes, je bent uitgenodigd om op sollicitatiegesprek te komen! Je hebt die baan bijna binnengesleept, maar toch is het verstandig om nog even scherp te blijven. Daarom geven we jou 5 tips, zodat jij goed voorbereid bent op jouw sollicitatiegesprek.

1. Ga op tijd weg

Je kan beter een kwartier te vroeg zijn voor je sollicitatiegesprek, dan twee minuten te laat. Wanneer je ruim op tijd vertrekt, hoef je namelijk niet te haasten en ervaar je ook minder stress. Ook voorkom je dat niet iedereen op je heeft moeten wachten.


2. Weet wie je gesprekspartner is

Wanneer je aankomt bij een bedrijf, meld je je aan en wordt er vaak gevraagd met wie je een gesprek hebt. Zorg daarom dat je de naam van je gesprekspartner weet, zodat je dat niet last minute hoeft op te zoeken. Dit scheelt jou weer wat stress en zo kom je natuurlijk een stuk beter voorbereid over.

3. Maak een goede eerste indruk

Je krijgt maar 1 kans voor een eerste indruk. Zorg er daarom voor dat je er netjes en verzorgd uitziet. Trek bijvoorbeeld geen hoodie of gescheurde spijkerbroek aan, dit kan onverzorgd overkomen.


4. Verdiep je in het bedrijf

Bekijk van te voren de website van het bedrijf waar je gaat solliciteren. Wat doet het bedrijf precies? Zorg dat je hier wat over kunt vertellen. Zijn er dingen onduidelijk, dus heb je vragen over het bedrijf? Dat is helemaal niet erg! Schrijf deze op en neem ze mee naar het gesprek.

5. Zet je telefoon volledig uit

Wanneer je in gesprek bent, wil je natuurlijk niet gestoord worden. Zet daarom je telefoon op stil of helemaal uit! Na het gesprek kan je al jouw telefoontjes of berichten weer beantwoorden.

Bekijk onderstaande video waarin Jacob demonstreert wat de do’s en don'ts aan de hand van bovenstaande tips.

Publicatiedatum: 16 augustus 2021