UITSTEKEND  uit 5 van  Google-reviews
Bekijk onze

CAO en Arbeidsvoorwaarden

CAO voor uitzendkrachten

Ga je via VNOM aan de slag, dan is de ABU-CAO voor uitzendkrachten van toepassing. In deze CAO vind je al jouw rechten en plichten als het gaat over jouw arbeidsovereenkomst. Wij zijn aangesloten bij de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU).

De zekerheid dat alles goed geregeld is

Als ABU-lid voldoen wij aan hoge kwaliteitseisen, onder meer op het gebied van veiligheid op de werkvloer, gedragsregels, arbeidsvoorwaarden en afdracht van sociale premies en belastingen. Er worden jaarlijks audits uitgevoerd door diverse instanties om te controleren of wij ook daadwerkelijk aan deze eisen voldoen.

Hierdoor heb jij de zekerheid dat jouw salaris op tijd wordt betaald en dat je krijgt waar je recht op hebt, waaronder scholing en vakantiedagen. Zo kun jij met plezier je werk uitvoeren en erop vertrouwen dat alles goed geregeld is voor je. 

Belangrijke zaken goed vastgelegd in de ABU-CAO

De CAO geeft antwoord op vragen als:

  • Hoe wordt mijn uurloon bepaald en in welke functiegroep word ik ingeschaald?
  • Wanneer ontvang ik mijn salaris?
  • Wordt mijn loon doorbetaald als ik ziek ben?
  • Hoe is mijn pensioen geregeld? 
  • Wat doe ik als ik een klacht heb over mijn werkgever of een geschil krijg?

Arbeidsvoorwaarden

Met VNOM als werkgever ben je altijd verzekerd van goede arbeidsvoorwaarden. Wij zijn jouw eerste aanspreekpunt voor werkgerelateerde zaken zoals ziekte, projectbegeleiding, ondersteuning en je salaris. Je mag dus van ons verwachten dat al deze zaken goed geregeld zijn. Bovendien is ons streven om jou te begeleiden naar een vaste baan bij jouw opdrachtgever na afloop van je uitzend- of detacheringsperiode. 

Als je aan de slag gaat bij één van de opdrachtgevers van VNOM, val je dus onder de ABU-CAO of de CAO die van toepassing is bij de desbetreffende organisatie. Afhankelijk van je functie, opleiding, leeftijd, kennis en ervaring word je binnen deze CAO ingeschaald in een bepaalde salarisgroep. De ABU-CAO kent een gunstige bruto/netto-verhouding, dat wil zeggen dat jouw nettosalaris meestal iets hoger ligt dan gemiddeld.