Dit zijn de best betaalde sales banen!

Dit zijn de best betaalde sales banen!

Op zoek naar een baan in de sales? Dan ben je misschien wel benieuwd naar wat nu eigenlijk de best betaalde sales banen zijn. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje!

1. Accountmanager

Accountmanager is een populaire én goed betaalde sales baan. Binnen de functie van accountmanager blijf je helemaal up to date van marktontwikkelingen en nieuwe producten. Je bent vooral bezig met het onderhouden en uitbouwen van (internationale) relaties, stelt offertes op en je neemt klantvragen in behandeling en kijkt naar de technische en commerciële haalbaarheid ervan. Als junior accountmanager onderhoud je zelfstandig contacten met klanten en leveranciers, je doorloopt samen met hen het verkoopproces van A tot Z. Het salaris van een accountmanager ligt gemiddeld tussen de €2.500 en €3.700 bruto per maand, maar dit kan oplopen tot €4.000 en €5.000, afhankelijk van je ervaring, opleiding en opdrachtgever. Het salaris van een junior accountmanager ligt tussen de  €2.400 en €3.500 bruto per maand. Wij hebben regelmatig accountmanager vacatures openstaan. Ga aan de slag als accountmanager of junior accountmanager.

2. Consultant

Ook consultant staat hoog in de top van de best betaalde sales banen. Voel jij je helemaal thuis in het onderhouden van klantrelaties? En houd jij van uitdagend werk? Dan ben je vast benieuwd naar wat een baan als consultant verdient. Als consultant kun je aan de slag binnen verschillende vakgebieden, zoals office, bouw en werktuigbouwkunde. Je bent belangrijk voor de externe collega en onderhoudt het contact met hen. Je bent bezig met het onderhandelen met nieuwe opdrachtgevers, het binnenhalen van vacatures en het schrijven van goede vacatureteksten. Heb jij al veel ervaring in de arbeidsbemiddeling, dan kun je aan de slag als senior consultant. Het salaris van een consultant ligt tussen de €2.500 en €3.800 bruto per maand. Dit kan oplopen tot €3.000 en € 4.000 binnen de functie senior consultant. Bekijk onze vacatures voor consultant en senior consultant.

3. Sales engineer

Als Sales Engineer ben je de brug tussen technologie en verkoop. Je snapt niet alleen de technische behoeften van klanten, maar weet ook hoe je dit verkoopt. Je werkt nauw samen met het sales team en bent het centrale aanspreekpunt voor vraagstukken en het adviseren over en verkopen van systemen. Als inside sales engineer ben je vooral bezig met het opstellen en versturen van offertes, het in de gaten houden van lopende orders en het opstellen en aanleveren van documentatiepakketten voor orders. Het salaris voor deze functie ligt gemiddeld tussen de €2.500 en €3.500 bruto per maand, maar kan oplopen tot wel €6.000 euro bruto per maand. Daarom verdient hij zeker een plek in de lijst best betaalde sales banen! Lijkt deze functie je wat? Wij hebben vacatures voor sales engineers en inside sales engineers

4. Commercieel medewerker

Als commercieel medewerker ben je de ondersteunende kracht achter het sales team. Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van klantvragen, het opstellen van offertes en het sluiten van deals met klanten. Je bent het eerste aanspreekpunt voor klanten en zorgt voor een uitstekende klantenservice en draagt de verantwoordelijkheid. Het salaris bij deze functie ligt gemiddeld tussen de €2.500 en €3.700 bruto per maand. Dit kan verschillen op basis van je ervaring, opleiding en opdrachtgever. Met het oog op doorgroeimogelijkheden kan het maandsalaris oplopen tot wel €5.000 bruto. Bij ons kun je aan de slag als commercieel medewerker binnendienst, technisch commercieel medewerker, technisch commercieel medewerker binnendienst en inside sales medewerker.

Zijn er nog meer goed betaalde sales banen?

Ja zeker, naast bovengenoemde banen in de sales, zijn er nog een aantal goed betaalde banen binnen dit vakgebied te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als Junior Sales Manager. Binnen deze functie blijf je het aanspreekpunt voor de klant tijdens projecten, stel je technische en financiële rapporten op en onderhoud je contact met leveranciers. Afhankelijk van je ervaring en opleiding ligt het salaris gemiddeld tussen de €3.300 en €4.100 bruto per maand. 

Je kunt ook denken aan een sales baan als Junior Sales Executive. Heb je een passie voor logistiek? Dan is deze functie wellicht iets voor jou. Je hebt een scherp inzicht in cijfers en bent bereid om resultaten te behalen. Binnen deze functie ben je bezig met het verwerken van aanvragen van klanten, het opstellen van offertes en je bouwt aan langdurige relaties met klanten. Het salaris van een Junior Sales Executive ligt ongeveer tussen de €2.700 en €4.000 bruto.

Tenslotte kun je ook aan de slag als Sales Support Medewerker. In deze functie benader je potentiële klanten en onderhoud je bestaande relaties. Ook ben je bezig met inkopen, het verwerken van orders en ben je bekend met het CRM-systeem. In deze functie kun je rekenen op een gemiddeld salaris tussen de €2.500 tot €3.400 bruto per maand.

Hulp nodig bij het vinden van een baan in de sales?

Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of een van onze collega's en stel al je vragen!

Publicatiedatum: 30 april 2024