Zo creëer je je eigen pad bij VNOM

creëer-eigen-pad
Het kiezen van de perfecte afstudeerplek is een cruciale beslissing. Niet alleen zal het je schoolproject beïnvloeden, maar het zal ook een grote impact hebben op je persoonlijke groei. Daarom is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar bedrijven die bij jou passen. Ik had het geluk om mijn afstudeerstage bij VNOM door te brengen, en ik kan oprecht zeggen dat ik blij ben met die keuze! Als jij, of iemand die je kent, op zoek is naar een geweldige afstudeerplek, dan weet je waar je moet zijn.

Met nog maar anderhalve week te gaan tot de deadline voor het kiezen van mijn afstudeerplek, begon de paniek toe te slaan nadat ik al een paar bedrijven had afgewezen. Gelukkig kwam ik VNOM tegen. Tijdens het sollicitatiegesprek werd er naar mijn persoonlijke verhaal en behoeften geluisterd. VNOM neemt hun stagiaires serieus en dat is precies waar ik van houd! Tijdens mijn inwerkperiode maakte ik kennis met de prettige werksfeer en de behulpzame mensen binnen het bedrijf.

In het begin vond ik het lastig om een richting te bepalen voor mijn portfolio. Gelukkig kreeg ik bij VNOM alle vrijheid om zelf te ontdekken wat bij me paste en dat heeft me enorm geholpen. Ik kon mijn brein de vrije loop laten en al mijn ideeën verkennen op mijn eigen manier.

Uit al die ideeën kwam uiteindelijk het concept VNOM Kickstart voort. Dit innovatieve "shared value" programma is bedoeld om mbo-studenten in de technische sector te ondersteunen bij het vinden van hun weg naar de arbeidsmarkt. Het biedt de doelgroep perspectief op de toekomst en geeft hen de kennis en vaardigheden die essentieel zijn voor het vormgeven van hun carrière. VNOM Kickstart fungeert als een brug tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt, waarbij studenten worden voorbereid en uitgedaagd.

Nadat ik mijn afstudeerportfolio had ingeleverd, stapte ik samen met 90 andere collega's in het vliegtuig naar Ibiza voor een onvergetelijke vierdaagse trip. We genoten van feesten bij Ushuaïa en club Hi en maakten een fantastische boottocht. Daarnaast hadden we heerlijke diners en genoeg vrije tijd om te ontspannen. Na al het harde werken aan mijn portfolio was deze reis meer dan verdiend en daar ben ik VNOM ontzettend dankbaar voor! Er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze zo'n luxe reis hebben gemaakt tijdens hun afstudeerstage.

Gedurende het afgelopen jaar is mijn band met mijn collega's enorm gegroeid. Na het succesvol afronden van mijn afstudeerstage creëerde ik voor mezelf een baan binnen deze mooie club. De functie sloot helemaal aan bij mijn afstudeerconcept. VNOM, bedankt voor de fijne begeleiding, de kansen en natuurlijk de heerlijke vrijdagmiddaglunches.

Wil jij een onvergetelijke afstudeerervaring hebben? Neem dan nu contact op en ontdek de mogelijkheden voor jouw afstudeerplek. Met hun aanpak, ondersteuning en werkomgeving zul je jezelf ongetwijfeld ontwikkelen en groeien als professional net zoals ik dat heb gedaan.
Publicatiedatum: 23 augustus 2023