Wat je als werkgever moet doen om een zzp'er tevreden te houden

behoud-zzp

Bij VNOM zijn onze zzp'ers ontzettend belangrijk. We geloven in het bouwen van langdurige relaties met hen, want hun tevredenheid vinden wij ontzettend belangrijk. We hebben onderzoek gedaan naar wat zzp’ers nou echt willen en inzicht gekregen in de behoeften en wensen van onze zzp'ers. De focus ligt op het creëren van een omgeving waarin zzp'ers zich gewaardeerd voelen en zich maar met één ding bezig hoeven te houden: hun werk. We hebben geluisterd naar wat zij willen en anticiperen op hun behoeften.

Wat willen zzp’ers?

Het onderzoek bracht enkele essentiële conclusies aan het licht. Allereerst bleek dat het tijdig uitbetalen van de ZZP'ers van groot belang was voor hun tevredenheid. Daarnaast waardeerden ze een goede en duidelijke communicatie, meer langdurige projecten en de mogelijkheid om een hogere vergoeding te ontvangen. Deze inzichten zijn de basis voor alles wat we voor onze zzp’ers doen.

Hoe speel je hierop in?

ZZP’ers hebben behoefte aan duidelijkheid en eerlijke communicatie. Denk aan duidelijke instructievideo’s, brochures met informatie en verwachtingsmanagement. Wanneer heb je wel contact met elkaar en wanneer is er geen behoefte aan?

Dan is er altijd nog de beloningsheuvel. De gedachte is dat zzp’ers altijd maar uit zijn op geld. Voor een groot gedeelte waar, maar zeker ook de tijdsduur van opdrachten is voor hen heel belangrijk. Hoe meer continuïteit, hoe zekerder hun inkomen is. Een prestatiebonus is dus wel zeer relevant voor zzp’ers. Wij bieden bij VNOM bijvoorbeeld al leuke kortingen voor zzp’ers als ze via ons aan de slag gaan. Het doel is om hen te motiveren om langer bij het bedrijf te blijven en hun toewijding te belonen.

Door deze maatregelen te implementeren en de aanbevelingen op te volgen, kan je als organisatie zzp’ers behouden. Het belangrijkste doel is het leveren van een positieve ervaring, zodat zzp'ers in de toekomst nog steeds aan je organisatie denken.

Werken met zzp'ers? Wij helpen je graag. Informeer naar de mogelijkheden en neem een zzp'er aan via vnom

Publicatiedatum: 02 augustus 2023