Wat doet een logistiek medewerker precies? Wij vertellen je alles!

Wat doet een logistiek medewerker precies? Ontdek hier alles over de functie, inclusief salaris, werkzaamheden en meer!

Ben jij benieuwd naar de baan als logistiek medewerker en wat hier allemaal bij komt kijken? Of ben je je al aan het oriënteren voor een baan als logistiek medewerker en wil je meer informatie over deze functie, zoals het salaris of de werkzaamheden? In deze blog vertellen we je alles over deze uitdagende functie! We gaan dieper in op de functie en vertellen je alles wat je moet weten over het werk van een logistiek medewerker.

Wat is een logistiek medewerker?

Laten we bij het begin beginnen, een logistiek medewerker, wat is dat precies? Je bent als logistiek medewerker een onmisbare schakel in het logistieke proces van een bedrijf. Je bent te vinden in een magazijn, loods of distributiecentrum. Van het ontvangen en opslaan van goederen tot het verzendklaar maken van producten, een logistiek medewerker zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Ze zijn verantwoordelijk voor het beheren van de voorraad, het verwerken van inkomende en uitgaande zendingen en het bijhouden van de administratie die hiermee gepaard gaat.

Wat zijn de werkzaamheden van een logistiek medewerker?

Een logistiek medewerker heeft veel diverse werkzaamheden. Geen enkele dag is hetzelfde. We zetten de meest voorkomende werkzaamheden voor je op een rij: 

  • Ontvangen en controleren van binnenkomende goederen;
  • Opslaan van goederen op de juiste locatie in het magazijn;
  • Order picken: het verzamelen van producten aan de hand van ontvangen bestellingen;
  • Verzendklaar maken van orders en zorgen voor een correcte verzending;
  • Bijhouden van voorraadniveaus en signaleren wanneer er nieuwe bestellingen geplaatst moeten worden;
  • Laden en lossen van goederen;
  • Het uitvoeren van administratieve taken gerelateerd aan het logistieke proces;
  • Samenwerken met andere afdelingen binnen het bedrijf, zoals inkoop en tansport, om een vlotte doorstroming van goederen te garanderen.

Welke opleiding heb ik nodig om logistiek medewerker te worden?

Om logistiek medewerker te worden heb je in ieder geval een middelbareschooldiploma nodig, het liefst op vmbo-niveau in de richting van techniek of economie. Daarnaast zijn er specifieke mbo-opleidingen die je goed voorbereiden op een carrière in de logistiek, zoals logistiek medewerker niveau 2 of logistiek teamleider niveau 3. Deze opleidingen leren je alles over het ontvangen, opslaan, verzamelen en verzenden van goederen. Stages en praktijkervaring zijn vaak een belangrijk onderdeel, zoals je meteen weet hoe het werk in de praktijk is. Soms heb je extra training nodig, bijvoorbeeld voor het besturen van een heftruck of het volgen van veiligheidsregels.

Welke eigenschappen heb je nodig om te werken als logistiek medewerker?

Bij het werk van een logistiek medewerker zijn een aantal eigenschappen belangrijk, namelijk nauwkeurigheid, stressbestendigheid en een goed organisatorisch vermogen. Ook is het belangrijk om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen werken. Een baan als logistiek medewerker biedt een dynamische en uitdagende werkomgeving, waarin je een belangrijke rol speelt in het logistieke proces van een bedrijf.

Wat verdient een logistiek medewerker?

Het salaris van een logistiek medewerker kan variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals werkervaring, verantwoordelijkheden, locatie en bedrijfsgrootte. Over het algemeen ligt het salaris van een logistiek medewerker in Nederland gemiddeld tussen de €2.000 en €3.500 bruto per maand bij een fulltime baan. Het precieze salaris wat je gaat verdienen kan hoger of lager zijn, afhankelijk van de genoemde factoren. Wanneer je bij VNOM solliciteert, bekijken we graag samen met jou de mogelijkheden en een bijbehorend salaris passend bij de functie en ervaring.

Benieuwd naar de logistiek medewerker vacatures?

Voel jij je helemaal thuis in het logistieke vakgebied en wil je aan de slag als logistiek medewerker? Wij helpen je graag! We hebben een aantal openstaande vacatures op onze website. Zoek je een fulltime baan of wil je je ontwikkelen binnen een BBL-traject? Wij kijken graag naar de mogelijkheden voor jou. 

Heb je hulp nodig bij het vinden van een baan in de logistiek of ben je benieuwd naar de logistiek medewerker vacatures? Wij staan voor je klaar! Wil je liever een open sollicitatie sturen? Dan kan dat natuurlijk ook! We get the job done!


Publicatiedatum: 27 mei 2024