VNOM en Talmark: Dé succesformule

VNOM en Talmark: Dé succesformule

Binnen de marketingafdeling zijn wij het er unaniem over eens: de website is écht ons paradepaardje. Wij zijn onwijs trots op de toffe nieuwe styling, maar daar blijft het niet bij. Naast de website als eyecatcher is het voor VNOM de belangrijkste bron van kwalitatieve kandidaten. Dat is dan ook een belangrijke reden om continu te optimaliseren en om ervoor te zorgen dat de website online goed vindbaar is. Maar, eerlijk is eerlijk: er is 1 partij die wij toch echt nodig hebben gehad voor een website als deze, Talmark.

Talmark is een creative digital agency voor bedrijven die zich willen onderscheiden op de arbeidsmarkt. Zo hebben zij bijvoorbeeld onze website gebouwd. Een professionele organisatie, maar wie schuilt daar nu eigenlijk achter? Vikthor van Talmark en Roy van VNOM gaven ons wat toffe insights over de samenwerking!

Dus, wie zijn jullie en wat doen jullie?
Vikthor: “Mijn naam is Vikthor Looten en ik ben Project Manager bij Talmark. Als Project Manager ben ik (eind)verantwoordelijk voor alle nieuwe projecten die lopen bij Talmark; dit kunnen allerlei verschillende projecten zijn. Het ene moment werk je bijvoorbeeld aan een nieuwe website, het andere moment sta je op de set van een videoproductie.”
Roy: ”Mijn naam is Roy Treffers en ben Senior Marketeer bij VNOM. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de website, verschillende systemen en projecten. Hierdoor is mijn werk heel divers en is er een goede afwisseling van werkzaamheden.”

Tof. Hoe lang werken jullie inmiddels samen?
Vikthor: “Vanaf mijn eerste dag bij Talmark werk ik samen met VNOM, dat is nu bijna twee jaar. De samenwerking met VNOM heeft ervoor gezorgd dat er behoorlijk wat gebeurd is in de tussentijd, wij zijn altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen. Soms gaat om hele kleine verbeteringen, maar soms ook aan grote trajecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwe site die net is live gegaan.”
Roy: “Ook ik werk sinds dag één met Talmark samen. Voordat Vikthor bij Talmark actief was had ik Dennis als Project Manager maar nadat hij de Voice of Holland won heeft Vikthor alles overgenomen. Zoals Vikthor al aangeeft ben ik sinds het begin al bezig met het optimaliseren van de website. Er zijn altijd wel punten die vernieuwd kunnen worden of zoals vorige maand een complete restyle van de website. “

Hoe denken jullie over de samenwerking tussen VNOM en Talmark?
Roy: “De samenwerking is erg prettig. Wij kunnen snel en informeel schakelen maar betreft de werkzaamheden werken wij beide zeer professioneel. Ik denk dat dit de kracht is van beide partijen en waarom we ook al een lange tijd zaken doen met elkaar.”
Vikthor: “Helemaal mee eens. Ik ervaar de samenwerking als zeer positief. De communicatie onderling is informeel, maar de oplossingen die gerealiseerd worden zijn erg professioneel.”

Dat klinkt goed! Hebben jullie een fun fact over de samenwerking of over de website van VNOM? 
Vikthor: “Ha-ha, ja zeker! Er zat een tijd geleden een hardnekkige bug in de website van VNOM. Een bug is een foutje in een website. Ik dacht dat ik deze had opgelost, dus durfde aan Roy en Jessey te beloven dat zij een 6-pack Desperado’s zouden krijgen als de bug terug zou keren…” 
Roy: “Ja, je kunt het wel raden! Vikthor is ons nu een 6-pack Desperado’s verschuldigd!” 
Vikthor: “Klopt, die hebben jullie nog tegoed. Ik ben de bug nu al een tijdje niet meer tegengekomen, dus de schade is (tot nu toe) beperkt.” 
Roy: “Ik controleer nog regelmatig of ik de bug tegen kom maar voorlopig blijft het nog even bij één 6-pack.” 

Hoe zou je de ontwikkeling van VNOM noemen op gebied van de website?
Vikthor: “Snel en persoonlijk. Snel omdat de ontwikkeling van nieuwe functies en verbeteringen snel gaat. Persoonlijk omdat VNOM hun doelgroep goed kent. Veel opties die VNOM toevoegt, hebben een enorme toegevoegde waarde voor de doelgroep. Dit kan alleen als je je doelgroep goed kent. Dat is, in mijn ogen, ook een van de redenen dat de VNOM-website zo succesvol is."
Roy: “Dat is leuk om te horen, hier proberen wij inderdaad naar te streven. We moeten vernieuwend zijn in deze markt en dat proberen we dan ook te vertalen naar onze website. Dit is toch het visitekaartje en met een conversieratio hoger dan 10% kunnen wij inderdaad wel aantonen dat de website goed functioneert."

En wat maakt VNOM een leuke klant? 
Vikthor: “Vooral de persoonlijke benadering. Je kunt heel snel schakelen met VNOM en iedereen die je daar spreekt is heel open en toegankelijk. Naast het werk is er ook ruimte voor humor, wat de samenwerking zeker versterkt. Er moet hard en goed gewerkt worden, maar je moet ook plezier met elkaar in het werk hebben. En daar zorgt VNOM door die persoonlijke benadering wel voor. Zo kwam VNOM bijvoorbeeld met het idee om samen te eten wanneer de nieuwe website live ging. Door dit soort activiteiten leer je elkaar ook anders kennen, wat de samenwerking weer beter en persoonlijker maakt.”

Een etentje! Wat gezellig. Nou mannen, dan rest mij nog 1 vraag: wil jij tijdens het etentje jouw biefstuk medium, rare of well done?
Vikthor: “Medium rare natuurlijk!”
Roy: “Uiteraard, voor mij hetzelfde!”
Publicatiedatum: 12 augustus 2020