Van directeur naar eindbaas

Van directeur naar eindbaas

Belangrijk klinken door jezelf een interessante functienaam te geven? Je kan het zo gek niet bedenken en ze zijn te vinden. Tegenwoordig zijn YouTubers ‘content creators’ en directeuren ‘bazen’. Ik heb voor jou de gekste namen op een rijtje gezet.

In mijn zoektocht naar de gekste benamingen, zijn de directeuren letterlijke eindbazen. Ze komen met de meest creatieve namen. Zo noemt een financieel directeur zichzelf ‘Baas van het geld’. Maar de hoofdprijs gaat naar de ‘Pindabaas’. Wie? De oprichter van de Pindakaaswinkel natuurlijk!

Sommigen doen er nog een schepje bovenop en geven het een Engels tintje. Heb je een baantje in de kroeg? Dan kan jij jezelf ‘Beverage Dissemination Officer’ noemen. Daarnaast hebben we nog ‘Chief Chatter’ als baas van een callcenter en ‘Brand Evangelist’ als merkmanager.

Was dat alles? Zeker niet! Neem ‘Aqua Host’. Wat denk je? Een badmeester dus. ‘Skininstructor’ zou je nog kunnen ontrafelen. Zo kan je eindeloos doorgaan met het verzinnen van gekke namen, met als klap op de vuurpijl: ‘Head Honcho’. Het blijft mij een groot raadsel waarom ze een hoofdredacteur zo noemen. Wat is jouw titel? 

Publicatiedatum: 12 september 2018