TikTok kan niet missen in jouw recruitmentstrategie voor 2023!

TikTok kan niet missen in jouw recruitmentstrategie voor 2023!
TikTok werkt met een uniek algoritme. Hierdoor kan je veel bekendheid genereren zonder dat je er direct veel geld in moet investeren. Wanneer je een campagne op facebook plaatst, dan zal je met een budget van €1000 ongeveer 100.000 mensen bereiken. De bedragen kunnen natuurlijk nog veel hoger oplopen. Het interessante aan TikTok is dat je met een virale video 500 .000 mensen kan bereiken. Dit kost je enkel een uur van je tijd en wat creativiteit. Weinig bedrijven maken momenteel gebruik van de kansen die TikTok te bieden heeft. Daarom is dit voor jouw bedrijf een unieke kans om op te vallen! Maar hoe wordt jouw TikTok carrière een succes?

Think out of the box

Het is belangrijk dat je originele en interessante content plaatst. Video’s die grappig zijn en humor bevatten hebben een grotere kans om viraal te gaan. Laat op dit platform de spontane kant van jouw bedrijf zien! Op TikTok werken te gemaakte, strakke video’s minder goed. De kijker wil echte content zien. Daarom mag het zelfs een beetje rommelig en juist ietwat onprofessioneel. Een content creator inhuren kan daarom een goed idee zijn om de juiste vorm van content te creëren.

Verplaats je in je doelgroep

Voor je begint met het plaatsen van TikToks is het belangrijk om uit te zoeken wie jouw doelgroep is: wat zij leuk vinden om te zien? Zo kan je content maken die aanspreekt waardoor jouw following gaat groeien.

Doe mee met trends en gebruik virale sounds!

Het platform werkt met virale trends en sounds. Deze trends ontwikkelen zich iedere week opnieuw. Het is daarom belangrijk dat je goed op de hoogte bent van wat speelt op het platform. Hoe eerder je meedoet met een trend of gebruik maakt van de sounds, hoe meer kans je hebt om mee te liften op de populariteit.

Werk samen met TikTok influencers!

Er zijn veel influencers op het platform te vinden. Zij hebben vaak een groot bereik en kunnen daarom jouw product of dienst goed onder de aandacht brengen. Ze worden geloofwaardig gevonden door hun volgers. Ze komen écht over. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je samenwerkt met een influencer die jouw doelgroep bereikt en past bij jouw bedrijf.

Laat creators content voor jou creëren!

Verkoop je een product of een bepaalde dienst? Laat een creator jouw product of dienst gebruiken op TikTok! Jouw doelgroep voelt zich waarschijnlijk meer verbonden met “normale” mensen, a.k.a. de influencers, die jouw product of dienst gebruiken. Vanuit hen komt het geloofwaardiger over dan wanneer jouw collega een product of dienst aanprijst. Daarnaast zal de creator content maken op zijn of haar manier waardoor jouw content afwisselender wordt en meer zal aanspreken.

Bekijk hier de video van de NS op TikTok die gemaakt is door creator Vic Cle. De video heeft al meer dan 600.000 views en de NS is door deze video van 1.000 volgers naar meer dan 5.000 volgers gegroeid in minder dan een week. Wat samenwerken met de juiste creator wel niet kan doen voor jouw TikTok kanaal!

Begin gewoon!


Heb je nagedacht over je doelgroep en wat voor content je wilt gaan plaatsen? Dan is het tijd om de stap te zetten en gewoon te beginnen! Download de app, doe onderzoek naar trends en plaats wat jij denkt wat interessant is voor je doelgroep. Je zal snel genoeg merken wat wel en wat niet aanslaat. Samenwerken met een creator of influencer kan je direct doen, maar kan je ook later oppakken in de strategie.

Hoe meet je de resultaten?

Zoals eerder benoemd, is TikTok niet het platform wat direct resultaat oplevert. Het is echt voor de lange termijn en zorgt uiteindelijk voor meer naamsbekendheid. De resultaten kan je bepalen door het aantal views dat een video heeft of het aantal nieuwe volgers dat je krijgt na een video. Vergelijk jouw resultaten met de resultaten van soortgelijke accounts. Zo kan je vervolgens je strategie weer aanpassen op basis van de resultaten die je hebt gemeten. Publicatiedatum: 09 november 2022