TikTok inzetten voor recruitment? Wij testen het uit!

TikTok inzetten voor recruitment? Wij testen het uit!
Heb je al eens een gekke TikTok video gezien? Of misschien zelfs al meegedaan aan een TikTok? Vaak wordt het gebruikt voor entertainment, maar wij zijn ervan overtuigd dat het ook goed in te zetten is voor recruitmentdoeleinden! TikTok is de afgelopen jaren sterk in opkomst. De pandemie met de daaropvolgende lockdowns hebben ervoor gezorgd dat de populariteit nog meer is gestegen. Er zijn op dit moment wereldwijd 1 miljard actieve gebruikers op het platform.


Leer het platform kort kennen!

TikTok is een social media-platform dat in 2017 is gelanceerd en waar videocontent centraal staat. De gebruikers van de app kunnen grappige, informatieve maar ook creatieve video’s bekijken en uploaden die tussen de 15 seconden en 10 minuten lang zijn. De app draait voornamelijk om het produceren van video’s met muziekje of voice-over op de achtergrond. Inmiddels hebben de gebruikers allerlei creatieve invalshoeken gevonden en zie je uiteenlopende niches zoals komedie, dans, beauty en sport terug op het platform. De inhoud van een video is vaak eenvoudig en het resultaat hoeft niet perfect te zijn. De meest gekke video's gaan viraal.

Als gebruiker kan je iemand volgen, maar je ziet niet alleen de content van de TikTokkers die je volgt. Het verbazingwekkende van dit platform is dan ook het algoritme. Dit algoritme speelt in op de behoefte van de gebruiker. Als voorbeeld sportvideo’s: wanneer je één sportvideo hebt afgekeken, staat je hele For You Page (FYP) vol met sport content. Daarom ben je nooit uitgekeken op TikTok. Jij wenst, TikTok levert.

VNOM op TikTok!

VNOM is sinds een paar maanden actief op TikTok! Op het platform delen wij video’s gericht op het kantoorleven en de uitzendbranche. Veel van onze video’s gaan dan ook over de grappige kantoorperikelen die je in het dagelijks leven meemaakt. Op deze manier laden we als VNOM ons werkgeversmerk en genereren we momenteel ontzettend veel naamsbekendheid. Hiermee trekken we onder andere nieuwe potentiële collega’s aan. In twee maanden tijd hebben wij al meer dan een half miljoen views, meer dan 9000 likes en 500+ volgers verzameld! Deze bizarre aantallen zijn binnen onze branche al lastig te behalen met betaalde social advertenties.

Na twee maanden merken we dat VNOM regelmatig herkend wordt door kandidaten maar ook door hun collega's bij de opdrachtgevers. Daarnaast hebben wij onze eerste plaatsing gerealiseerd via TikTok! Hieronder een aantal leuke positieve reacties die wij hebben ontvangen! TikTok is ook voor jou!

Sinds kort zien we dat steeds meer bedrijven actief worden op TikTok, zowel organisch als met advertenties. Het aantal views is niet op basis van jouw aantal volgers maar wordt gebaseerd op de kwaliteit van jouw content. Dit maakt het platform erg aantrekkelijk voor bedrijven met een jongere doelgroep om merkbekendheid te genereren. Echter zien we wel een interessante verandering in de leeftijden die actief zijn op TikTok.

De leeftijd van de doelgroep op TikTok is de grootste reden waardoor bedrijven vaak denken dat zij het platform niet kunnen inzetten. De doelgroep op TikTok lijkt erg jong, vaak tussen de 12 en 16 jaar of zelfs jonger. Niks is minder waar. In de grafiek hieronder zien we dat het TikTok gebruik onder de leeftijdsgroep 20 tot 24 jaar het hoogste is en deze de afgelopen 2 jaar hard is gestegen. Daarnaast is het opvallend hoeveel gebruikers er 40+ zijn. Kortom, iedereen kan TikTok inzetten!

Publicatiedatum: 10 maart 2022