Succesvol van baan wisselen binnen VNOM

Succesvol van baan wisselen binnen VNOM

Of je nou net bent begonnen aan je huidige baan of al een tijdje bezig bent, de kans is groot dat je na een tijd wilt doorgroeien en ontwikkelen. VNOM ziet dit als een kans voor zowel werknemer als werkgever! Zo zijn verschillende VNOM’ers binnen VNOM van functie gewisseld om zo te ontdekken wat nu echt het allerbeste bij hun past. Iets om trots op te zijn, voor jezelf, voor je collega’s en voor het bedrijf. Hoe gaat zoiets nou precies in zijn werk en wat zijn de ervaringen? Om hierachter te komen ondervroeg ik 3 ervaringsdeskundigen!


Dus, VNOM’ers, wie zijn jullie?
Soraya: “Mijn naam is Soraya en ik ben 23 jaar. Ik woon in Rotterdam samen met één van mijn beste vriendinnen.”
Frances: “Ik ben Frances. Ik ben 27 jaar oud en woon ook in Rotterdam. Ik ben gek op reizen en heb in het verleden gewerkt als stewardess.”
Frank: “Ik ben Frank en ik ben 23 jaar oud. Ik heb de opleiding junior accountmanager afgerond op het Zadkine in Rotterdam en uiteindelijk ben ik na een aantal jaar ervaring in de sales in januari 2019 terecht gekomen bij VNOM.”

Leuk! Wat doen jullie bij VNOM?
Frank: “Momenteel ben ik technisch recruiter op de afdeling werktuigbouwkunde. Ik ben samen met mijn directe collega Britt dagelijks op zoek naar zowel ervaren techneuten als starters in de techniek. Van monteurs tot engineers of van lassers tot operators onze opdrachtgevers zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers.”
Soraya: “En ik werk als recruitment marketeer. Wat ik dan precies doe? Eigenlijk ben ik dé schakel tussen recruiters, zoals Frank, en de marketingafdeling. Ik kijk waar ik de recruiters kan ondersteunen en ik houd mij bezig met verschillende wervingsstrategieën.”
Frances: “Ik werk op de afdeling administratie. Ik ben verantwoordelijk voor het verwerken van alle urenstaten en het opstellen van verkoopfacturen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de ZZP-administratie.”

Wauw wat een verschillende functies. Hoe zijn jullie bij VNOM begonnen?
Soraya: “Ik werk nu bijna twee jaar bij VNOM, ik ben hier in november 2018 terechtgekomen en ik ben begonnen als consultant bij de afdeling schilders.”
Frank: “Ook ik ben ruim anderhalf jaar geleden gestart bij VNOM als consultant op de afdeling schilders. Uiteindelijk ben ik aan de slag gegaan bij de afdeling werktuigbouwkunde als recruiter, omdat dit mij toch beter bleek te liggen.”
Frances: “Ik begon in 2019 als office assistant op de afdeling bouw!”

Hele andere functies dan jullie nu uitvoeren dus! Jullie zijn allemaal van functie veranderd, maar wel binnen VNOM gebleven. Hoe is dat gegaan?
Frank: “Klopt! Het recruiten van techneuten bleek veel beter bij mij te passen. Uiteindelijk hebben we besloten om de overstap te maken richting de afdeling werktuigbouwkunde. Ik kwam in een team terecht met veel ervaren consultants waar ik veel kennis heb kunnen vergaren. Daarnaast zijn er veel verschillende functies binnen de werktuigbouwkunde, dit maakt het werk uitdagend en afwisselend. De ene dag ben ik op zoek naar gecertificeerde TIG lassers en de andere dag naar een monteur technische dienst.”
Frances: “Ha-ha, dat klopt! Tijdens de vakantieperiode heb ik de afdeling administratie geholpen met werkzaamheden omdat het daar erg druk was. Kort daarna kwam er een functie vrij op de afdeling administratie en heeft de manager mij gevraagd of ik de functie wil vervullen. Dat was spannend maar ik was zeer enthousiast.”
Soraya: “Het was bij mij eigenlijk niet ter sprake gekomen om naar een andere afdeling te gaan. Ik had aangegeven bij mijn manager van de schildersafdeling dat het werk als consultant niet helemaal was waar ik naar op zoek was en dat het voor mij tijd was voor iets nieuws. Ik vond (en vind natuurlijk) het bedrijf en de collega's heel leuk, maar het werk zelf paste niet meer goed bij mij. Toen ik vorig jaar in november op vakantie was, werd ik gebeld door de manager van de marketingafdeling of ik het zag zitten om hun team te komen versterken. Dit leek mij meteen heel tof! Ik heb de opleiding IBMS afgerond twee jaar geleden en tijdens mijn studie ook een minor én stage in marketing gedaan, dus een baan in de marketing past ook beter binnen mijn interessegebied.”

Gaaf en spannend om zo’n stap te zetten! Hoe vind je je huidige functie? Sluit het aan bij jouw verwachtingen?
Soraya: “Mijn functie bestond nog niet binnen VNOM, dus ik kreeg de ruimte om het zelf enigszins vorm te kunnen geven. Dit vond ik heel interessant en liet mij ook nadenken over hoe ik mijn opgedane kennis en ervaring als consultant kon gebruiken om de link tussen marketing en sales sterker te maken. Ik wist in het begin niet goed wat ik moest verwachten, dus ik liet alles voornamelijk op me af komen. Dit heeft voor mij tot nu toe goed uitgepakt: hoe langer ik bij marketing zit, hoe meer ik erover leer en hoe meer verantwoordelijkheden ik er ook bij krijg.”
Frances: “Momenteel ben ik erg blij met mijn functie en zijn er nog veel uitdagingen voor mij. Ik leer elke dag steeds meer!”
Frank: “Het is een uitdagende functie omdat we altijd genoeg openstaande vacatures hebben die ingevuld moeten worden. Dit motiveert mij om op zoek te gaan naar techneuten die aansluiten bij de vacature. Mijn manager Glenn heeft van tevoren een goed beeld geschetst van de functie die ik zou gaan vervullen, mijn verwachtingen sluiten dus goed aan op de werkelijkheid.”

Goed om te horen. En het nieuwe team? Hoe reageerden zij op jullie komst?
Frank: “Goed, ik werd met open armen ontvangen of ze weten het heel goed te verbergen ;)”
Soraya: “Omdat ik al een tijd bij VNOM werkte kende team marketing mij al redelijk goed en hun reactie was gelukkig ook positief! Zij waren blij dat ze versterking kregen en vonden het ook handig om een directe collega te hebben die wat meer praktijkervaring had opgedaan.”
Frances: “Ik ben erg welkom ontvangen door mijn nieuwe team! En nog steeds ben ik blij met mijn collega’s! We kunnen gelukkig veel lachen met elkaar en er is altijd een fijne sfeer.”

Ontzettend tof dat deze drie VNOM’ers een nieuwe uitdaging hebben gevonden binnen de organisatie. Door samen het gesprek aan te gaan, kun je tot toffe alternatieven komen en misschien wel een uitdaging aangaan waar je eerder nooit aan gedacht zou hebben! Publicatiedatum: 11 september 2020