Succesvol solliciteren via social media? Zo doe je dat!

social-voor-zoektocht
Social media hebben de manier waarop we communiceren en informatie delen veranderd. Maar wist je dat je social media ook kan gebruiken als een creatieve sollicitatiestrategie? In deze blog gaan we dieper in op het belang van social media bij het zoeken naar relevante vacatures en delen we enkele effectieve tips om op te vallen bij werkgevers.

1. Het vergroten van je online zichtbaarheid
Social media bieden een platform om jezelf zichtbaar te maken voor potentiële werkgevers. Door actief te zijn op platforms zoals LinkedIn of Instagram kun je je professionele profiel presenteren en je expertise en ervaring delen. Werkgevers kunnen zo gemakkelijker je profiel ontdekken en meer te weten komen over jou als kandidaat.

2. Toegang tot jobkansen
Steeds meer bedrijven proberen via een informele manier nieuwe collega’s te werven. Zo delen bedrijven vacatures en wervingsinformatie op social mediaplatforms. We plaatsen elke woensdagochtend een Vacature Alert in de stories van ons Instagramaccount. Dit alert bestaat uit twee vacatures die recent online zijn gekomen. Ook verwijzen we in dezelfde story naar onze andere vacatures, mocht je specifiek op zoek zijn naar een functie 😊. Door relevante bedrijven te volgen blijf je dus op de hoogte van nieuwe jobkansen!

(Tip van Flip: TikTok blijft groeien en ook daar zijn wij actief op! Hier plaatsen onze recruiters en consultants regelmatig een oproep video wanneer zij een vacature open hebben staan!)

3. Netwerkmogelijkheden
Social media bieden de mogelijkheid om waardevolle professionele relaties op te bouwen. Door actief deel te nemen aan relevante groepen en discussies, kun je in contact komen met professionals en experts in jouw vakgebied. Dit netwerk kan relevant zijn wanneer je jezelf beschikbaar stelt voor een nieuwe functie. Volg interessante mensen die in jouw vakgebied werkzaam zijn, wees actief in het op de hoogte blijven van wat zij plaatsen en vergroot je netwerk met andere relevante mensen die je tegenkomt.

Kortom, het gebruik van je social media is dus inmiddels vrij belangrijk in je zoektocht naar een baan. Het is een effectieve manier om jezelf te profileren en je kansen op het vinden van een baan te vergroten. En als we eerlijk zijn, is het scrollen op social media ook nog best leuk toch? Win-win situatie dus.
Publicatiedatum: 15 juni 2023