SP-AR-TA: Wat zo mooi is aan een co-sponsorschap van een voetbalclub

SP-AR-TA: Wat zo mooi is aan een co-sponsorschap van een voetbalclub

Ik heb het geluk dat ik me binnen VNOM mag bemoeien met Sparta Rotterdam. VNOM heeft daar, bij Sparta Rotterdam een ‘Skybox’ en vanuit loge 22 heb je misschien wel de beste plekken van het stadion om de wedstrijd te kunnen volgen. VNOM prijkt achter op het shirt, want bij het co-sponsorschap hoort ook dat je shirtsponsor bent.

In het doorgaans goed bezochte stadion kunnen 11.000 mensen de wedstrijd volgen. Als marketeer weet je; de waarde en winst van sportmarketing zit ‘m in merkpositionering, het bouwen van reputatiemanagement en company pride. Dus belangrijker is misschien nog wel: op tv kijken er gemiddeld nog eens 2,5 miljoen mensen naar ESPN en de NOS. Voornamelijk tijdens de grote wedstrijden komt VNOM met Sparta dus goed in beeld. Dat zorgt voor vertrouwen en waar het vaak om ‘geholpen merkbekendheid’ gaat door “je kent het misschien van Sparta?” merk ik steeds vaker dat nieuwe relaties het zelf al hebben opgemerkt.

Elke wedstrijd hebben we plek voor zo’n 20 tot 30 relaties om de wedstrijd te bekijken. Dat doen we met collega’s, die klanten meenemen en soms ook externe collega´s die daar werkzaam zijn. Via winacties maken ook supporters kennis met VNOM in de box. Dankzij Sparta hebben we op die manier ook nieuwe collega’s aan kunnen nemen.

Uitgenodigd worden voor een voetbalwedstrijd is een fenomeen. Ik kan me de eerste keer op de tribune nog goed herinneren. Enkele jaren daarna mocht ik eens met een incassobureau mee naar ADO, met een driegangenlunch voorafgaand aan de zondagmiddagwedstrijd die we in de box keken. Magisch. Later bij AZ, in een box met Sjaak Swart. Bij Twente, in de businesslounge. Bij een Champions League duel van Ajax, uitgenodigd door Earth Water. Ik heb het meermaals mee mogen maken, maar elke herinnering staat me bij. En dat proberen we ook bij Sparta te doen.

Wat mooi is aan een club als Sparta, is dat je eigenlijk overal wel geliefd wordt. Als Jos Tunderman, CEO van VNOM zegt “Er zijn in Rotterdam eigenlijk twee teams die er toe doen en dat zijn het eerste van Sparta … en het tweede!” dan vinden de supporters van andere clubs dat ook mooi. In de box vind je dus ook supporters van andere teams en dat zorgt samen met de Spartanen onder ons altijd voor een goede sfeer.


Ook een keer een wedstrijd bijwonen? Informeer bij je consultant voor meer informatie.

Publicatiedatum: 11 mei 2022