Solliciteren, juist nu!

Solliciteren, juist nu!

Het is je vast niet ontgaan, ondertussen heeft het coronavirus Nederland al bijna drie weken stevig in zijn greep. Misschien vraag jij jezelf nu wel af of je gewoon kunt blijven solliciteren? Of vind je het spannend om van baan te wisselen? Die twijfels zijn niet gek, maar er is zeker geen reden voor paniek. Sollicitaties en wervingsprocessen gaan gewoon door. Ook nu hebben werkgevers nog interesse in vakmensen en specialisten.

In bepaalde sectoren is de vraag naar personeel nu juist enorm gestegen. Je zou misschien kunnen denk dat dit enkel in de zorg het geval is, maar het tegendeel is waar. Ook in andere sectoren blijven recruiters op zoek naar betrouwbaar gekwalificeerd personeel. Zo gaan de meeste technische beroepen op dit moment gewoon door en staan verschillende bouwbedrijven ook nog altijd te springen om die geweldige vaklieden voor zich te winnen. Veel HR-medewerkers en recruiters roepen werkzoekenden dan ook op om te blijven solliciteren.

Bij een crisis wordt snel gedacht aan een stijging in het aantal werklozen, maar ook tijdens de grootste crisis tot nu toe was 94% van de Nederlandse beroepsbevolking gewoon aan het werk. Daarnaast vonden toen de meeste werklozen binnen 6 maanden weer een nieuwe baan.

Het kan goed zijn dat er op dit moment minder gesolliciteerd wordt op de banen die jij gaaf vindt. Dat is voor jou dus in principe juist een voordeel! Het aantal concurrerende sollicitanten op die interessante vacature gaat dan omlaag, en jouw kansen nemen daarmee wellicht toe.

Glenn: “Je zorgen maken over de huidige situatie, is de verkeerde kant op fantaseren over je toekomst”.

Verder zijn er veel organisaties die na het coronavirus een ontzettende inhaalslag willen maken, en daarvoor hebben wij gekwalificeerd personeel nodig. Het kan dan dus zo zijn dat jij nu solliciteert, maar over een aantal weken pas aan de slag gaat. Dat kan voor jezelf erg voordelig zijn. Op die manier kun jij bij jouw huidige werkgever de opzegtermijn netjes uit werken. Met een nieuwe uitdaging in het vooruitzicht!

Maak jij je zorgen om de praktische kant van het solliciteren in tijden van de corona crisis? Dat is al helemaal niet nodig. Veel organisaties werken nu met online kennismakingsgesprekken. Zo ook VNOM, onze consultants en recruiters hebben de afgelopen weken veel sollicitatiegesprekken gevoerd via FaceTime, Skype, Hangouts of Zoom. Iedereen denkt creatief mee en zorgt ervoor dat gesprekken gewoon door kunnen gaan, maar dan zonder elkaar te ontmoeten op kantoor.

Kortom, in deze roerige tijden zijn er kansen genoeg. Belangrijk hierbij is om in oplossingen te blijven denken!

Bronnen:
https://bit.ly/2JJK2HP
https://bit.ly/2WZOwSa

Solliciteren via Jooble

Publicatiedatum: 02 april 2020