Backoffice Medewerker bij VNOM

Backoffice Medewerker bij VNOM

Vandaag zetten we Simone in de spotlight. Ze is werkzaam als backoffice medewerker voor ons administratieve team. Hier is ze verantwoordelijk voor de administratie voor een groot deel van onze zzp’ers. Wanneer je dit werk doet, moet je volgens Simone niet op je mondje zijn gevallen.

Simone is benaderd door onze consultant Milou voor deze functie. Na dit gesprek had ze eigenlijk wel interesse en heeft ze zelf wat onderzoek gedaan naar VNOM. Al snel mocht ze op gesprek komen. Dit is haar bevallen net zoals dat vanuit onze kant ook is bevallen. Een tweede gesprek volgde en in maart is Simone bij VNOM gestart.

Eerst even een backgroundstory: Simone heeft voor haar start bij VNOM ook bij een bemiddelingsbureau gewerkt. Dit was alleen een stuk kleinschaliger en de focus van deze organisatie lag voornamelijk op steigerbouw. Ondanks dat het in haar vorige baan ook voornamelijk om zzp’ers ging, was VNOM toch een juiste volgende stap. Het werk bij VNOM is namelijk veelzijdiger en dit zorgt ervoor dat Simone zich bij VNOM ook kan doorontwikkelen.

Bij VNOM op de backoffice hebben we verschillende specialisaties. Zo is het team per vakgebied opgedeeld en heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid. Het grote verschil tussen zzp’ers en mensen in loondienst zijn de cao’s. Voor cao’s gelden verschillende regels, maar zzp’ers kennen ook een eigen regelement. Zo is Simone verantwoordelijk voor de zzp’ers op de bouw-, infra- en schildersafdeling. Dit zijn dan voornamelijk loodgieters, timmermannen en natuurlijk schilders.

Hoe ziet een werkdag van Simone eruit?
‘’Als ik op maandagochtend binnenstap, check ik eerst even mijn mail. Wat zijn de starters van de week en wat mis ik eventueel nog van hun dossiers. Aan het begin van de ochtend hebben we met het gehele team overleg om de aankomende week te bespreken.

Na dit overleg begint het echte werk, want dan moet ik de dossiers verzamelen. Wanneer de dossiers volledig zijn, kan ik starten met de uren van de zzp’ers controleren. Wanneer deze in orde zijn, kan ik ze doorzetten en factureren. Dan pas worden de zzp’ers uitbetaald. Het komt dan ook wel eens voor dat er informatie mist of uren niet kloppen. Dat zijn altijd leuke uitdagingen om voor de uitbetaling op te lossen. Daarvoor doe ik wel altijd mijn best. Het belangrijkste is dat de zzp’ers op de juiste dag, de juiste uren uitbetaald krijgen.

Samen met mijn collega, die ook verantwoordelijk is voor zzp’ers, moeten we dit voor zo’n drie- à vierhonderd man regelen. Elke week een pittige klus. Het geeft juist extra voldoening wanneer we dit elke week weer voor elkaar krijgen.’’

Toekomst
Simone ziet zichzelf voorlopig nog niet weggaan bij VNOM. Ze ziet zichzelf nog ontwikkelen en wil nog veer meer leren over de zzp wereld. Daarnaast heeft ze ook haar SEU trainingen gepland staan om haar SEU examen met vlag en wimpel af te ronden. Succes Simone!

Publicatiedatum: 04 september 2022