Schilders hebben het meeste kans op een baan

schilder-kansrijk-beroep

Uit onderzoek van UWV en Randstad blijkt dat het schilderberoep in de top 45 van kansrijke beroepen hoort. Een kansrijk beroep houdt in dat er voldoende tot goede kansen zijn om in dit beroep aan de slag te gaan. Op deze lijst van het UWV staan veel beroepen, maar liefst 270 verschillende kansrijke beroepen. De rol als schilder staat in de top 45: extreem veel baankans dus.

Volgens een artikel van Schildersvak vinden organisaties en particulieren steeds vaker hun weg naar een echte vakschilder. Dit maakt het beroep steeds aantrekkelijker. Er is ontzettend veel ruimte voor schilders op de arbeidsmarkt en daarnaast kan men vrij gemakkelijk het vak in rollen. Voor starters op de arbeidsmarkt is dit ideaal. Maar ook wanneer je het roer wilt omgooien en je kantoorbaan zat bent, kan je snel aan de slag als schilder.

OnderhoudNL

De ondernemingsorganisatie OnderhoudNL is druk bezig met het imago van de branche. Zo lanceren zij binnenkort een imagocampagne die aantoont hoe mooi het schildersvak is. Daarnaast geven zij aan dat de CAO voor schilders uitzonderlijk goed is, er veel ontwikkelmogelijkheden zijn en kent de branche een zwaarwerkregeling.

Schilder werk. Om te doen

Bij VNOM hebben we een groot aanbod aan schilderwerk. We bieden allerlei soorten functies aan. Van leerling schilder, onderhoudsschilder tot constructieschilder. Daarnaast bieden we aantrekkelijke salarissen, verschillende opleidingsmogelijkheden maar ook toffe zzp projecten. Als schilder binnen VNOM hebben we voor ieder wat wils. Mocht jij toch voor die carrièreswitch willen gaan, hebben we bij VNOM een ruim aanbod. Voor meer informatie kan je altijd terecht op de informatiepagina voor schilders.

Publicatiedatum: 05 april 2023