Recruitment Trends van 2020

Recruitment Trends van 2020
Het nieuwe jaar vol goede voornemens is begonnen. Naast gezonder eten en vaker de sportschool bezoeken, wil je natuurlijk succesvol zijn in het recruiten van nieuwe werknemers. Op welke ontwikkelingen kun je inspelen op het gebied van arbeidsbemiddeling en recruitment? Wij hebben de trends van 2020 voor jou op een rijtje gezet.

Artificial Intelligence
Vanaf 2018 wordt deze term rond gebombardeerd in recruitmentland, maar wordt er al voldoende gebruik van gemaakt? Misschien waren wij er nog niet klaar voor – een systeem dat bepaalt o.b.v. mimiek of een sollicitant binnen jouw organisatie past, blijft dat geen mensenwerk? Toch wordt 2020 het jaar van AI.

Google for Jobs
Wordt 2020 het jaar dat Google for Jobs ook in Nederland zijn intrede maakt? Misschien wel. Zorg er daarom voor dat jouw vacaturepagina op de website goed is ingericht, zodat je vacatures gratis geïndexeerd worden via Google for Jobs. De kandidaat die jij zoekt zal jou veel sneller vinden!

Social Media
Social media is inmiddels onderdeel geworden van ons leven. Voor bedrijven is social media een goed medium voor je employer brand. Maar wist je ook dat je uitstekende kandidaten kunt vinden via social media? De accountmanager die jij zoekt in Utrecht kun jij gemakkelijk targeten. Zoek uit op welke social mediakanalen jouw doelgroep te vinden is en start met jouw recruitmentcampagne.

Track & Trace
Wil jij weten hoe laat jouw pakket wordt bezorgd of ben jij benieuwd waar de pizza blijft die je besteld hebt? Het kan allemaal via een handig Track & Trace systeem. In 2020 zullen wij dit ook steeds vaker terug zien in de recruitmentbranche. Zo hoeft de sollicitant niet meer zelf achter de status van zijn of haar sollicitatie aan te bellen.

Solliciteren via Whatsapp
Veel sollicitanten oriënteren zich via hun smartphone. En wie heeft er nu niet WhatsApp op zijn telefoon staan? Dagelijks maken er ongeveer 11 miljoen Nederlanders van WhatsApp. In 2020 zullen wij dus steeds vaker zien dat bedrijven de mogelijkheid bieden om via WhatsApp te solliciteren.

In 2020 is het belangrijk om solliciteren zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Ben jij er klaar voor?

Bron: Frankwatching.nl
Publicatiedatum: 06 januari 2020