Nóg meer werk in de bouw!

Nóg meer werk in de bouw!

Ben jij werkzaam in de bouw? Geen zorgen - jij zit voorlopig onder de pannen. De orderportefeuille voor de totale bouw is in juni gestegen en komt uit op 10,2 maanden aan werkvoorraad waardoor er in de periode 2018 tot 2022 55.000 nieuwe arbeidskrachten nodig zijn in de bouw. Dat meldt het Economische Instituut voor de Bouw (EIB).

We weten het allemaal nog goed: de economische crisis in Nederland met een verlies van 75.000 banen in de bouw. Deze situatie is anno 2018 dramatisch omgeslagen. Bouwbedrijven als BAM, Boskalis, TBI, Dura Vermeer, Van Wijnen en Ballast Nedam nemen ruim 10 procent meer bouworders aan ten opzichte van vorig jaar, bleek eerder deze week uit onderzoek van Cobouw. 


Niet alleen de vraag vanuit de markt groeit, de werkgelegenheid in de bouw neemt ook stevig toe. Het is echter niet eenvoudig om al die vacatures ingevuld te krijgen. Uit een enquête van het EIB blijkt dat een op de drie bouwbedrijven te maken heeft met stagnatie als gevolg van personeelskrapte.

Bouwbedrijven moeten de komende jaren al hun creativiteit toepassen, zegt EIB-directeur Van der Hoek; efficiënter werken, overwerken, personeel uit het buitenland laten komen en nieuwe technologie gebruiken. "Dit jaar en volgend jaar zit daar behoorlijk wat spanning, maar vanaf 2020 zijn de groeicijfers rustiger. Dan zullen de portefeuilles minder vol zitten.”

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum: 09 augustus 2018