Motivatie: de boost van jouw talent

vnom-talents-joey

Bij VNOM werken veel talenten met diverse achtergronden en ervaring, allemaal verenigd door één gemeenschappelijk doel: het opbouwen van een succesvolle carrière. Soms komen we potentiële externe collega's tegen die misschien niet het perfecte cv hebben, maar die ons omver blazen met hun enorme intrinsieke motivatie. We hebben gezien dat deze motivatie, gecombineerd met goede begeleiding, mensen ontzettend ver kan brengen! Daarom delen wij de inspirerende verhalen van van onze succesvolle talenten.

Het verhaal van Joey

Joey is geboren met een gehoorverlies van -120 decibel waardoor hij op papier als doof werd verklaard. Door een operatie zes jaar geleden is het verlies nu teruggebracht tot -40 decibel. Een enorme vooruitgang die hem in staat heeft gesteld om de fluitende vogels te horen, iets wat hij vroeger met een hoortoestel niet kon ervaren.

Joey begon zijn carrière als veger. Op een dag stelde hij bij zijn baas voor om het magazijn op te ruimen. Hij was onder de indruk van zijn ordelijkheid en bevorderde hem tot metaalzager, waar hij met CNC-banken werkte. Deze eerste ervaring met de techniek smaakte naar meer! Toen het bedrijf waar hij werkte de deuren sloot, startte een stroeve zoektocht. Het kan als slechthorende nogal een uitdaging zijn om een baan te vinden. Hij had de hoop bijna opgegeven, maar na een gesprek met een goede vriend besloot hij om met veel motivatie zijn zoektocht voort te zetten. Zijn goede vriend is werkzaam in de elektrotechniek en omdat deze markt altijd in ontwikkeling is zag Joey hier een kans in.

In zijn zoektocht binnen de elektrotechniek kwam hij bij VNOM terecht waar hij zijn sollicitatie achterliet. Tijdens het sollicitatiegesprek zei Joey: “Ik ben een manusje van alles, maar kennis van elektra heb ik niet”. In plaats van hem af te wijzen, zagen wij zijn potentie en besloten ons hard te maken voor Joey.

Afgelopen jaar is hij gestart met een BBL-opleiding tot elektromonteur voor elektrische installaties. Ondanks dat Joey slechthorend is en er soms miscommunicatie plaatsvindt op de leerwerkplek, gaan zijn collega's daar op een humorvolle manier mee om. Ze zijn enorm blij met Joey's inzet, en zijn werkplezier werkt aanstekelijk. Met trots gaat hij nu over naar zijn tweede schooljaar en tekent hij een contract bij zijn nieuwe werkgever. Joey's verhaal is een inspiratie en een herinnering dat iedereen gelijke kansen verdient en dat met de juiste motivatie er veel mogelijk is!

VNOM Talents

Geïnspireerd door zijn verhaal, is VNOM Talents opgericht, een platform dat talenten helpt om hun carrière een boost te geven. Of je nu al veel ervaring hebt of helemaal niet, jong of oud bent, met de juiste motivatie blazen we nieuw leven in jouw carrière. Meer weten over cursussen, certificaten, opleidingen of andere mooie ambities? Neem dan contact op met Vera, onze Carrière- en Talent Specialist!

Publicatiedatum: 06 augustus 2023