Met de fiets naar het werk? Vandaag is dé dag!

Met de fiets naar het werk? Vandaag is dé dag!

Vandaag, 23 mei, is het Nationale Fiets naar je Werk Dag. Het doel van deze dag is: werkende Nederlanders stimuleren om regelmatig de fiets te pakken. Voor sommigen is de afstand simpelweg te groot, maar er zijn ook werkende Nederlanders die vaker de auto zouden kunnen verruilen voor een stalen ros. Pak jij vandaag de fiets? Wij hebben de voordelen van het fietsen naar het werk op een rijtje gezet.

1. Fiets jezelf fitter
Regelmatig naar het werk fietsen verhoogt je fitheid met gemiddeld 13%. Dit is vergelijkbaar met het effect van één tot twee keer per week sporten. Klinkt goed toch? 

2. Met een gerust hart snacken
Fietsen is een goede manier om fit te blijven. Bij een relatief lage intensiteit en lange duur verbrand je met 30 minuten fietsen op een gemiddeld tempo van 18 km/u, ongeveer 150 kcal. Hierdoor kan je dat lekkere tussendoortje gerust eten. Wanneer je deze ook nog laat liggen, is het pure winst!

3. Fietsen is enorm gemakkelijk
Nederland is het land van de fietsen. Je vindt overal fietspaden waardoor het vaak eenvoudig is om lekker de fiets te pakken. Binnen de stad ben je vaak sneller met de fiets dan bijvoorbeeld met de auto of het openbaar vervoer.

4. Fietsen naar je werk bespaart geld
Fietsen is een goedkope manier van transport, zeker wanneer je dit vergelijkt met het reizen met een bus of auto. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu! 

5. Investeer in een elektrische fiets
Is de afstand tussen het woon- en werkverkeer te groot? Overweeg dan de investering in een elektrische fiets. Tegenwoordig ondersteunen deze fietsen tot maximaal 25 km/u, een groot verschil met een reguliere fiets.

Naast de bovenstaande punten zijn er nog tal andere voordelen. Onze medewerkers komen regelmatig met de fiets naar het werk. Doe jij mee?

Bron: Manutan

Publicatiedatum: 22 mei 2019