Kom jij ook stage lopen bij VNOM?

Kom jij ook stage lopen bij VNOM?
Wist je dat je ook stage kan lopen bij VNOM? Ruben is onlangs gestart met zijn stage bij VNOM. Hij zal het team bouw de komende 6 maanden versterken. Hij is 18 jaar oud, woont in Harmelen en drinkt graag een drankje met vrienden in het weekend. Naast dat hij een studie junior accountmanager volgt trapt hij ook graag een balletje. Ik heb hem geïnterviewd om meer te weten te komen over zijn ervaring van het stage lopen bij VNOM.

Hoe heb je VNOM leren kennen?
Aangezien ik voor mijn studie stage moet lopen had ik een oproep voor een stageplek op LinkedIn geplaatst. Voor ik het wist was ik benaderd door Jason, hij vertelde over de mogelijkheid om stage te lopen bij VNOM. Ik kende het bedrijf toen destijds alleen van naam. Vervolgens ben ik vrij snel op gesprek gegaan en ontmoette ik Richard, hij is werkzaam op de vestiging in Utrecht. Hij heeft mij meer verteld over VNOM en wat ik zou gaan doen tijdens mijn stage. Ik voelde vrijwel direct de klik met het bedrijf en ben dan ook snel gestart met mijn stage.

Wat waren voor jou de belangrijkste eisen waaraan jouw stageplek moest voldoen?
Afgelopen jaren was het erg lastig om überhaupt aan een stage te komen door de meerdere Lock-downs, hierdoor was ik blij dat ik een bedrijf gevonden had waar ik stage kon lopen. Er was maar één eis naast dat het bedrijf geschikt moest zijn voor mijn studie dit was dat ik een goed gevoel had bij mijn toekomstige stageplek.

Had je vooraf al ideeën over het soort organisatie, de branche of de werkzaamheden.
Ik kende het bedrijf nog niet maar Ik was wel erg benieuwd naar het bedrijf en was het dan ook direct gaan opzoeken op internet en sociale media. Ik kwam er al gauw achter dat VNOM een jong team heeft, dit sprak me direct aan. Toen ik langskwam op kantoor waren de eerste collega’s die ik sprak gelijk vriendelijk en gaven mij echt het gevoel dat ik welkom was in het team.

Wat zijn je werkzaamheden bij VNOM?
Ik pak vooral de werkzaamheden op van een recruiter binnen VNOM. Dit is helemaal nieuw voor mij wat het werk erg uitdagend maakt. Ik moet op zoek gaan naar goede kandidaten voor verschillende vacatures in de bouw vervolgens benader ik de kandidaten via LinkedIn, de mail of ik bel ze op. Daarnaast moet ik ook zelf de vacatures schrijven. Ze geven me veel vrijheid en willen me veel leren. Soms heb je wel eens bedrijven waar je alle vervelende klusjes moet oppakken. Gelukkig is dat hier bij VNOM niet!

Hoe ervaar je de stage tot nu toe?
Mijn collega’s zijn super relaxed, iedereen staat altijd klaar om me te helpen. De eerste twee weken zijn wel druk, er komt natuurlijk veel op je af. De werkzaamheden zijn leuk, nieuw en uitdagend. Nu moet ik nog veel leren maar uiteindelijk zullen de werkzaamheden me steeds gemakkelijker afgaan (hoop ik). Als recruiter help ik werkzoekende aan een leuke en uitdagende baan. De mensen die ik aan een baan help zijn je vaak dankbaar voor je hulp, dit zorgt dat ik elke dag weer met een lach op mijn gezicht naar mijn stage ga!

Wat zijn de gebruikelijke werktijden en heerst er een prettige sfeer op de werkvloer?
Ik werk vijf dagen in de week van 8 tot half 5. Naast mijn studie en stage werk ik ook nog bij de Plus en speel ik voetbal, ik vind het fijn dat VNOM hier rekening mee houdt. Ik kan mijn hobby's en werk nu goed combineren en gelukkig blijven doen!

Kun je de cultuur van VNOM omschrijven?

De cultuur van VNOM is top! Het team is erg jong en onderling hangt er een gezellige sfeer. Naast die gezelligheid wordt er ook heel hard gewerkt, dat evenwicht vind ik heel fijn. Ik heb veel gehoord over de gezellige borrels en uitjes intern, dus daar kijk ik erg naar uit!

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Over 5 jaar hoop ik mijn mbo en zelfs een hbo-opleiding te hebben afgerond. Daarnaast hoop ik daarna direct aan de slag te kunnen bij een leuk bedrijf waar ik met veel plezier kan gaan werken, wie weet wordt dit wel VNOM!

Wil jij ook stage lopen bij VNOM? Neem contact met ons op en wie weet werk jij binnenkort samen met Ruben!
Publicatiedatum: 26 november 2021