Je eigen vestiging starten in Eindhoven? Zó deed Jurre dit in Amsterdam!

Je eigen vestiging starten in Eindhoven? Zó deed Jurre dit in Amsterdam!

Maak kennis met Jurre, onze Vestigingsmanager bij VNOM in Amsterdam. Hij vertelt over zijn ervaringen bij het opzetten van een nieuwe VNOM-vestiging, vooral waarom dit zo'n geweldige kans is voor toekomstige teamleiders of vestigingsmanagers. Als jij op zoek bent naar een uitdagende rol in een snelgroeiende organisatie, dan is dit interview een must-read! Jurre's inzichten en adviezen bieden een uniek perspectief op wat het betekent om deel uit te maken van VNOM en een nieuwe vestiging te leiden.

Een nieuwe baan bij VNOM

Jurre is 36 jaar en woont samen met Romy en hun twee kinderen. Jurre zit inmiddels al bijna 12 jaar in de arbeidsbemiddeling. Voordat hij bij VNOM begon, werkte hij bij een bedrijf waar hij is doorgegroeid van junior accountmanager naar vestigingsmanager van meerdere vestigingen door heel Nederland.

Op zoek naar iets nieuws, vond Jurre de vacature voor vestigingsmanager bij VNOM voor een nieuwe vestiging in Amsterdam. Hij nam telefonisch contact op, plande een afspraak in voor dezelfde week en tekende de week daarop. Nu zit hij al bijna een jaar op zijn plek.

“In het begin legde ik mezelf veel druk op vanwege mijn ervaring, ik wilde snel en goed presteren. Maar VNOM gaf me juist de tijd en ruimte om mijn rol goed te vervullen. Ik kreeg het advies om rustig mijn gang te gaan, de tijd te nemen en mezelf niet te druk op te leggen dat morgen alles moest staan. Bovendien kreeg ik alle benodigde middelen en ruimte om mijn werk optimaal uit te voeren.” aldus Jurre.

Vanuit Utrecht bouwen aan Amsterdam

“Bij VNOM begon ik met een klein team in Utrecht, waardoor ik snel vertrouwd raakte met alle VNOM-processen en systemen en kennis van de markt in Noord-Holland waarin al geopereerd werd. De stevige basis die we daar legden, maakte mijn integratie soepel en gaf me de kans om het team verder te ontwikkelen. In deze eerste periode in Utrecht kreeg ik veel ondersteuning van de teamleider daar en collega’s, wat een stabiele basis creëerde voor de opening van onze nieuwe vestiging in Amsterdam in september 2023.” vertelt Jurre.


"Doordat ik begon op een bestaande vestiging, heb ik enorm veel kunnen leren, voordat we fysiek naar Amsterdam gingen.”


Wat vind je zo leuk aan jouw functie als Vestigingsmanager?


"Als Vestigingsmanager geniet ik het meest van het leiden van teams, analyseren van omzetcijfers, vaststellen van verbeterpunten en coachen van medewerkers. Hoewel ik 12 jaar geleden voornamelijk in de sales werkte, focus ik me nu vooral op kennisoverdracht aan mijn team en op het sturen op de totale omzet." vertelt Jurre. “Mijn takenpakket is bij VNOM een stuk breder. Dit heeft me dus een grotere verantwoordelijkheid gegeven, ten opzichte van mijn vorige baan, maar dit geeft je functie tegelijkertijd juist meer body. Zo heb je niet alleen maar focus op new business, maar ben je juist verantwoordelijk voor het gehele proces. Zo ben je bijvoorbeeld de ene dag bezig met een inschaling van een medewerker en de andere keer met een debiteurenkwestie.” legt Jurre uit.

Werkplezier, vrijheid en veel ruimte voor leuke dingen


“Werkplezier staat voor mij bovenaan de lijst als het gaat om het leiden van mijn team bij VNOM. Ik geloof sterk dat wanneer mijn team met plezier naar het werk komt, ze hun werk ook beter doen. Samen met mijn team werk ik regelmatig aan coaching en verbeteringen om ons werk steeds een beetje beter te doen. Hoewel KPI’s ook belangrijk zijn, vind ik het menselijke aspect minstens zo belangrijk.” vertelt Jurre.

“Bij VNOM heerst er een cultuur van vrijheid, iets wat ik enorm waardeer. Hoewel we richtlijnen hebben vanuit het bedrijf, krijgen teams en vestigingen de ruimte om te bepalen wat het beste werkt voor hen. Dat is ook mede de reden voor waar we op dit moment staan." vervolgt hij.

"En niet te vergeten: veel ruimte voor leuke dingen. Bij VNOM hebben we budgetten voor teamuitjes, vrijdagmiddagborrels en krijgt iedereen op vrijdag lunch van VNOM. Ook kun je eens iets extra's doen voor je team als je dat wilt, zoals een keer trakteren op bitterballen bijvoorbeeld. Je hebt dus veel vrijheid om gezellige dingen te doen met je team en de mensen op andere positieve manieren te motiveren binnen VNOM."


“Mijn kracht ligt echt bij het menselijke aspect en dat komt zeker terug in mijn rol als Vestigingsmanager bij VNOM!”


Wat is het meest uitdagend in deze functie?

Het meest uitdagende in zijn werk vindt Jurre mensen gemotiveerd te houden. Dit heeft er vooral mee te maken dat iedereen mens is en een verschillend karakter heeft. “Ik vind het echt belangrijk dat iedereen met plezier naar zijn werk gaat. Ook wanneer het even minder gaat, probeer ik er alles aan te doen om te kunnen oplossen wat ik kan oplossen. KPI's zijn richtlijnen die je helpen om je werk te kunnen doen, maar de motivatie komt uit de mensen zelf. Wanneer iedereen met plezier naar zijn werk gaat, is de intrinsieke motivatie ook hoger.” vertelt Jurre.

Wat zijn de vaardigheden die je nodig hebt als Teamleider?

Volgens Jurre zijn dit dé vaardigheden die je nodig hebt voor een Teamleider functie bij VNOM. Je moet:

  • Commercieel ingesteld zijn;
  • Stressbestendig zijn;
  • Sociaal zijn, omdat de mens het belangrijkst is om een stabiel team op te bouwen;
  • Flexibel ingesteld zijn en snel kunnen schakelen, want het ene moment ben je bezig met het één en een minuut later komt er een andere vraag binnen.

Wat maakt VNOM een leuke werkgever?

“VNOM groeit constant, in tegenstelling tot veel andere bedrijven in de uitzendbranche. Ik vind het geweldig om deel uit te maken van zo’n succesverhaal. Daarnaast wordt er enorm veel georganiseerd, van de jaarlijkse Strategiedagen tot aan toffe bedrijfsuitjes in het buitenland. VNOM is een sales gedreven bedrijf, maar je krijgt er veel voor terug, waaronder een aantrekkelijke bonusregeling. Ook al is het een grote organisatie, VNOM is toegankelijk, informeel en je kunt bij iedereen aankloppen, van een collega tot aan de HR-manager van House of Covebo.”

Wat zou je willen zeggen tegen toekomstige teamleiders of vestigingsmanagers binnen VNOM?

We vroegen wat hij tenslotte nog zou willen zeggen tegen toekomstige teamleiders of vestigingsmanagers. “Ik zou toekomstige Teamleiders of Vestigingsmanagers bij VNOM willen zeggen: het opzetten van een nieuwe vestiging biedt enorme kansen. Met de steun van een grote organisatie achter je en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, kun je enorm veel bereiken. Ondanks de uitdagingen op de arbeidsmarkt laat VNOM consistent groei zien, vooral met nieuwe locaties zoals techniekstad Eindhoven. Dit opent deuren voor bedrijven in verschillende regio's, waaronder Limburg en Gelderland. De groeimogelijkheden zijn enorm en bieden ruimte voor innovatie en succes!" sluit Jurre af.“Als nieuwe teamleider of vestigingsmanager sta je er absoluut niet alleen voor, je collega's staan altijd voor je klaar!”Ben jij de teamleider voor onze nieuwe vestiging in Eindhoven die we zoeken?


Bekijk dan hier de vacature. Heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact op met Martijn Leenderts, onze corporate recruiter.


Publicatiedatum: 18 maart 2024