Hoe kom jij de wintertijd door?

Hoe kom jij de wintertijd door?

Wij kunnen er niet meer omheen: de zomertijd is nu echt voorbij. In de nacht van 26 op 27 oktober is de klok een uur teruggegaan. Hierdoor konden wij een uurtje langer op bed blijven liggen, maar het brengt ook nadelen met zich mee dat de klok een uur terug is gezet. Zo wordt het bijvoorbeeld veel vroeger donker en ontstaan er veel files op de weg. Hoe overleef jij de wintertijd? Mitchell geeft jou tips om je te helpen.

Tip 1: Ga naar buiten
Als het koud en grauw is buiten blijf je natuurlijk veel liever bij de verwarming plakken. Toch is het goed om dagelijks een uurtje naar buiten te gaan. Achter de grijze wolken schijnt de zon en deze vitamines kun je goed gebruiken tijdens de winterperiode. 

Tip 2: Boek je zomervakantie
Fantaseren over een cocktail op het strand - dat sleurt je wel de koude dagen door. Boek alvast jouw zomervakantie, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Kun je echt niet wachten tot de zomer? Pak dan het vliegtuig en ga naar een warm land. 

Tip 3: Eet goed! 
Het is heel verleidelijk om de supermarkt over te slaan en op de bank een pizza te bestellen. Maar juist in de winter is het goed om vitamines binnen te krijgen om je weerstand goed te houden. Neem dus iets vaker een stuk fruit of maak een heerlijke groentesoep. 

Tip 4: Beweeg dagelijks  
Bewegen is goed voor je - dat is een feit. Maar wist je dat je door regelmatig bewegen een winterdepressie kunt tegengaan? Dus duik eens die sportschool in of ga een stuk wandelen en jij komt met een goed humeur de winter door. 

Tip 5: Drink voldoende
In de winter is de lucht erg droog. Het is dus erg belangrijk om minimaal twee liter water op een dag binnen te krijgen. Hierdoor blijft jouw huid goed gehydrateerd en het versterkt je immuunsysteem. 

Publicatiedatum: 30 oktober 2019