Hoe is het om stage te lopen bij VNOM in deze gekke tijd?

Hoe is het om stage te lopen bij VNOM in deze gekke tijd?

Hoe is het om stage te lopen bij VNOM in deze gekke tijd? Om daar achter te komen zijn Maud en Roy geïnterviewd! Het afgelopen half jaar hebben deze twee stagiairs VNOM ondersteund. Nu de stage er voor hen (bijna) op zit, beantwoorden zij een aantal vragen met betrekking tot hun ervaringen de afgelopen periode.

Hoe ben je bij VNOM terechtgekomen?

Maud:“Bij VNOM werkte ik al parttime als technisch recruiter voor de afdeling bouw. Daarnaast volg ik de opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool Rotterdam. In mijn tweede jaar heb ik stage gelopen bij Chantal op de HR-afdeling. Dat is mij toen zo goed bevallen dat ik in mijn derde jaar heb gekozen opnieuw bij VNOM stage te lopen. Ik heb deze stage HR gecombineerd met marketing. Jessey en Soraya zijn mijn stagebegeleiders geweest.”
Roy:“Ik ben bij VNOM terechtgekomen via Jessey. Ik kende Jessey al van de voetbal en nadat hij mijn LinkedIn post zag met betrekking tot mijn zoektocht naar een stage, werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Na een goed gevoel over mijn sollicitatie en over VNOM kon ik aan de slag bij het marketing team. Binnen het marketing team werd ik begeleid door Soraya.”

Wat was jouw eerste indruk van het bedrijf?

Maud:“VNOM is een erg dynamisch bedrijf. Toen ik begon als technisch recruiter moest ik zeker wel wennen aan de hectiek binnen de salesafdelingen. Vanaf de start van mijn stage ben ik verwelkomd binnen het team van marketing. Wat ik vooral fijn vond is dat ik gelijk overal bij werd betrokken. Het marketing team neemt stagiairs mee in alle gebeurtenissen en taken van de groep.”
Roy:“Het viel mij vooral op hoeveel jonge mensen er waren en hoe relaxed iedereen met elkaar omging. Tijdens mijn sollicitatiegesprek en de eerste weken van mijn stage merkte ik meteen de VNOM-cultuur op: de no-nonsense aanpak en gewoon knallen.”

Wat waren jouw werkzaamheden?

Maud:“Deze stageperiode heb ik meegewerkt met team marketing en HR waar mogelijk. Bij VNOM heb ik dan ook de kans gekregen mijzelf te ontwikkelen op veel verschillende vlakken. Zo heb ik mijn bijdrage geleverd met betrekking tot sociale media, het schrijven van blogs en vacatures. Ook heb ik veel werkzaamheden uitgevoerd met betrekking tot recruitment en heb ik een onderzoek verricht gericht op de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers van VNOM.”
Roy:“Ik heb het afgelopen half jaar het marketing team mogen versterken, waarbij ik heb meegewerkt aan verschillende kanten van de marketing: van vacatures tot de sociale media. Ik heb het allemaal kunnen zien. Voor mijn onderzoek voor school moest ik een interventie uitvoeren. Ik heb toen gekozen om onderzoek te doen naar de sociale media van VNOM. Dit deed ik omdat ik hier nog veel potentie in zag. Na meerdere interviews en onderzoeken uitgevoerd te hebben kon ik een adviesplan presenteren aan Soraya en Roy.”

Hoe heb jij de begeleiding ervaren binnen jouw stageperiode?

Maud:“De begeleiding die ik gekregen heb beviel mij erg goed. Wekelijks heb ik overleggen gehad met mijn stagebegeleiders en met mijn medestagiairs. Hierdoor heb ik gedurende mijn stage altijd het gevoel gehad dat ik wist wat er gaande was binnen de afdeling. Wat duidelijk is geworden is dat iedereen klaar staat jou te helpen als stagiair. Dat veel medewerkers van VNOM zelf ook nog niet zo lang geleden van school af zijn gekomen is te merken. Zij weten hoe het is om in student te zijn en zijn super behulpzaam.”
Roy:“Super goed! Ik ben door Soraya begeleid tijdens mijn stageperiode. Omdat wij vanaf het begin duidelijke afspraken hadden met betrekking tot wat zij elke week van mij verwachte en ik van haar, verliep de samenwerking soepel. De communicatie met Soraya was erg fijn, ik kon alles aan haar vragen en ze was altijd bereikbaar. Het was ook erg prettig dat Soraya zelf een paar jaar geleden op de Hogeschool Rotterdam zat. Zo herkende ze het meteen als er iets op het laatste moment veranderd werd door de Hogeschool.”

Wat voor effect heeft corona gehad op jouw stage?

Maud:“Corona heeft roet in het eten gegooid. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb een erg leuke en leerzame stage achter de rug, maar door corona heb ik erg veel niet kunnen doen. De eerste maand van mijn stage heb ik op kantoor gewerkt, maar hierna werd het kantoor ingeruild voor mijn huiskamer. Dan is alles opeens anders. De sfeer van kantoor mis je, interviews moeten telefonisch gehouden worden en je merkt dat je over het algemeen minder betrokken bent bij het bedrijf. Om de afstand te overbruggen werd veel gebruik gemaakt van videocalls, zowel vanuit school, als vanuit VNOM.”
Roy:“Meer dan dat ik had verwacht. Aan het begin van mijn stage was ik op kantoor te vinden. Helaas werd dit al snel vervangen door thuiswerken. Ik heb tijdens het thuiswerken grotendeels alleen het marketingteam gesproken en gezien. Dat vond ik best jammer want ik had graag meer willen zien en ervaren van het ambitieuze en dynamische team binnen VNOM.”

Wat vonden jullie het vervelendst aan het stagelopen tijdens corona?

Maud:“Wat ik echt hebt gemist is de gezelligheid van VNOM bij teamuitjes en borrels. Bij het thuiswerken komt ook kijken dat interviews en ander contact met collega’s digitaal moet verlopen. Ik ga liever een gesprek aan in real life.”
Roy:“Overal heb ik voornamelijk het contact met collega’s van VNOM gemist. Videocalls zijn toch wat anders dan dagen op kantoor. Tijdens mijn stage heb ik een aantal wilde verhalen gehoord over de vrijdagmiddag borrels en de VNOM-uitjes. Helaas heb ik die door corona niet mee kunnen maken en daar baal ik eerlijk gezegd wel van.”

Hoe hebben jullie de stageperiode afgesloten?

Maud:“Mijn eindpresentatie aan mijn docentbegeleider en praktijkbegeleider zit erop. Hiervoor heb ik een 8,5 gescoord! Ik zal nog een eindverslag inleveren aan mijn docentbegeleider en dan zit het er echt op. Ik ben blij dat ik bij VNOM veel heb kunnen leren en mijzelf heb kunnen ontwikkelen. Wat mooi is om te zien wanneer je een goed resultaat haalt voor de stage, is hoe blij jouw team ook voor je is.”
Roy:“Ik kan met trots zeggen dat ik ben geslaagd voor mijn stageperiode bij VNOM. Ondanks dat corona het probeerde te verstoren heb ik een topstage gehad. Waarbij ik veel heb kunnen leren en mezelf heb kunnen ontwikkelen. Ik wil daarom graag nog even VNOM bedanken voor het aanbieden van een stageplek!”

Waar hebben jullie het meest van geleerd?

Maud:“Op veel vlakken heb ik mijzelf ontwikkeld en ik heb mooie praktijkervaring opgedaan hoe het is om te werken in het bedrijfsleven, op de afdelingen van HR en marketing. Wat ik mee wil nemen in de toekomst is de no-nonsense aanpak van VNOM waar Roy het eerder over had. Ook heb ik van mijn medestagiairs geleerd hoe ik mijn eindejaar stage wil lopen.”
Roy:“Ik denk toch wel de vele interacties die ik heb gehad met collega’s en kandidaten. Ik heb daarvan geleerd dat de manier waarop en hoe je iets vraagt/brengt superbelangrijk is om de juiste reactie te behalen. Dit merkte ik vooral op tijdens interviews en teams meetings.”

Wat is de indruk die VNOM op je heeft achtergelaten?

Maud:“VNOM is een indrukwekkende organisatie en heeft zeker indruk op mij achtergelaten. Het bedrijf heeft de laatste jaren zo’n enorme groei meegemaakt en het verleden van VNOM is erg interessant. Hoewel mijn stage eindigt bij dit bedrijf zal ik VNOM blijven ondersteunen als technisch recruiter voor de afdeling bouw.”
Roy:“VNOM is een jong en dynamisch team waarbinnen iedereen de drive en ambitie heeft om zo goed mogelijk zijn werk te doen. Binnen VNOM wordt iedereen geaccepteerd voor wie hij/zij is en dat zie je ook terug in de samenwerking. Ik heb een erg goed gevoel aan VNOM overgehouden en wens het hele team van VNOM veel succes toe!”

Ben jij toevallig op zoek naar een toffe stageplek of ken jij iemand die binnenkort stage moet lopen? VNOM biedt jou de ruimte te ontwikkelen, een onderzoek te doen en mee te werken binnen ons team! Wij komen graag met jou in contact. Je kan ons bereiken door te mailen naar roy@vnom.nl, of stuur ons een bericht via LinkedIn!

Publicatiedatum: 27 januari 2021