Het geheim achter de blije VNOM’ers

Het geheim achter de blije VNOM’ers

VNOM en de VNOM’ers beter laten werken. Dát is hun vak. Chantal en Maud runnen samen de HR-afdeling, een afdeling die gaat om mensen. Een baan op de HR-afdeling vereist dat je je kunt inleven, op situaties kunt inspelen, en respect en geduld hebt. En of ze dat kunnen!

Sinds november 2019 is Chantal HR adviseur bij VNOM en Maud is nu een halfjaar de versterkende stagiair van de afdeling. Deze functies zijn ontzettend gevarieerd. Chantal is de ene dag bezig met het schrijven van functieprofielen en de andere dag buigt zij zich over de salarisverwerking. Ook is het adviseren van het management en de medewerkers één van haar kerntaken.

Collega’s lopen dan ook graag binnen bij Chantal en Maud met verschillende kwesties, zij zijn tenslotte het aanspreekpunt bij vragen. Op deze manier is Maud’s stage ontzettend leerzaam. Bij de HR-afdeling van VNOM kan zij een kijkje nemen in hoe het eraan toe gaat in de praktijk.

Maud: “Chantal heeft mij betrokken in verschillende onderwerpen en taken van het vak. Het is hartstikke mooi om te zien hoe HR zich binnen VNOM ontwikkelt!”

De twee HR-dames weten nooit van te voren hoe hun dag eruit gaat zien. Vaak hebben zij wel een planning in hun hoofd van de dag, maar zodra er mensen binnenkomen met vragen kan een dag er ineens heel anders uitzien. Dat is dan ook wat zij zo leuk vinden aan deze functie. Go with the flow!

Zowel Chantal als Maud hebben verschillende plannen uitgewerkt. HR levert namelijk een ontzettende bijdrage aan veranderingstrajecten binnen de organisatie, dit is vaak omtrent werkgeluk. Zo hebben zij een erg aantrekkelijk fietsplan voor alle werknemers uitgewerkt, iets wat op zoveel verschillende vlakken een positieve bijdrage kan gaan leveren.

Wat Chantal het leukste vindt aan haar functie? Dat is dat zij soms net door even iets te zeggen of te doen iemand ontzettend kan helpen. Veel collega’s zien haar echt als vertrouwenspersoon, een rol die erg gewaardeerd wordt.

Helaas zit de stage van Maud er weer op, maar komt zij in september weer terug om deze keer stage te lopen op de marketingafdeling. Een geruststelling voor Chantal, want dan zien zij elkaar weer bijna dagelijks! Publicatiedatum: 29 juli 2020