Examens achter de rug? Droombaan voor de boeg!

Examens achter de rug? Droombaan voor de boeg!

Knikkende knieën en klotsende oksels, wachtend op dat ene verlossende telefoontje van jouw mentor. Je bent geslaagd en de vlag hangt uit, klaar om aan je studentenleven te beginnen. Maar, wat gebeurt er daarna? Een nieuwssite zocht voor jou uit wat jouw studie in euro’s zal opleveren. Benieuwd naar wat de toekomst jou te bieden heeft? Lees dan dit artikel.

Zowel op mbo- als op hbo-niveau ziet het toekomstperspectief voor de techneuten er goed uit! Of jouw opleiding een goede keuze is geweest, komt pas echt aan het licht als je gaat starten op de arbeidsmarkt. Toch heeft RTL Nieuws een voorspelling gedaan of jouw keuze brood gaat opleveren.

Als we kijken naar de hbo-opleiden, dan is er onderscheid gemaakt tussen de acht ‘grootverdieners’ en acht ‘kleinverdieners’. Van de acht grootverdieners gaat het om maar liefst zes technische opleidingen. Voertuigtechniek staat bovenaan, met een startsalaris van 2.490 euro! Gevolgd door werktuigbouw/engineering met 2.465 euro, elektrotechniek met 2.445 euro, technische bedrijfskunde met 2.445 euro, logistiek met 2.385 euro en civiele techniek met 2.385 euro.
Wist je dat de best betaalde hbo-studie 800 euro per maand meer oplevert dan de slechts betaalde universitaire studie? Vooral in de techniek zijn de startsalarissen niet mis! Dat is ook niet heel gek, gezien het feit dat de vraag naar vakspecialisten momenteel erg groot is.

Als we kijken naar de mbo-opleidingen, dan is er gebruik gemaakt van hetzelfde onderscheid tussen grootverdieners en kleinverdieners. Bovenaan bij grootverdieners staat procestechniek met een uurloon van 17,30 euro. Gevolgd door scheepvaart met 13,80 euro, weg- & railtransport met 11,80 euro, gezondheidstechniek met 11,70 euro en bouwkunde & installatietechniek met 11,10 euro. Bij de mbo’ers is gekeken naar de uurlonen van beroepen. Ook bij het mbo kunnen we er niet omheen; technici aan de top!

Bron: RTL Nieuws


Publicatiedatum: 27 juni 2018