Een zomerstop voor recruitment? Zéker niet!

Een zomerstop voor recruitment? Zéker niet!

We zijn inmiddels 21 juni gepasseerd, met andere woorden: astronomisch gezien is het zomer op het noordelijk halfrond! Ook de temperaturen liegen er niet om, de zomerperiode is van start. Maar laat je zeker niet misleiden, de vakantieperiode biedt alle kansen om veelbelovende kandidaten te recruiten voor jouw openstaande vacatures. Bij deze 7 redenen waarom je juist gebruik moet maken van het warme weer en het feit dat jouw perfecte kandidaat nu misschien wel op het strand ligt.

1. Tijd!
Nu het zo warm is doen we het over het algemeen wat rustiger aan. De zomermaanden is ideaal om even écht te ontspannen. Zo zie je dat menig Nederlander zich bevindt op het strand, in een hangmat, op een terrasje of op een gezellige barbecue. Je zou bijna denken dat daarmee ook het professionele leven even stil ligt. Het tegendeel is waar. Men neemt nu juist de tijd om eens te kijken welke vacatures openstaan.

2. Reflecteren en evalueren
Zomervakantie, Kerstmis, oud en nieuw, dit zijn vaak de tijden dat we even bewust stilstaan bij wat we doen en hoe we dingen willen doen. Zo dus ook bij onze carrière. Je stelt jezelf de vraag of je nog tevreden bent of juist zin hebt in iets nieuws.

3. Geslaagd!
Na de afstudeerzittingen en de ingeleverde scripties staat er elk jaar een legio aan talent te popelen om de arbeidsmarkt te betreden. Sluit deze doelgroep naadloos aan bij jouw vacatures? Wees dan vooral snel, voor je het weet is een andere werkgever jou voor. Mocht de match tussen die geprefereerde kandidaat en de job nu niet gemaakt kunnen worden? Vraag dan of je hen mag opnemen in je talentpool.

4. Online wereld
Je herkent het wel, de smartphone en tablet zijn écht niet meer weg te denken uit ons leven. Maandelijks brengen Nederlanders wel 61 uur door op hun smartphone en ze checken 221 keer per dag hun telefoon. Juist in de zomer is men veel actief op mobiel, vanaf het terras of vanuit je luie stoel in de tuin. Wat doe je daar dan mee? Zie het als een kans! Zorg dat je website en je vacatures mobielvriendelijk zijn.

5. Extra opvallen

Nu andere recruiters denken dat ze in de zomer even kunnen bijkomen, sla jij je slag. Pak de voorsprong en zorg dat die geweldige kandidaat jouw vacature ziet, solliciteert, en voor jouw organisatie komt werken.


Bronnen:
Volkskrant, Tweakers en Indeed

Publicatiedatum: 03 juli 2019