Een kijkje achter de schermen met Elias!

Een kijkje achter de schermen met Elias!
Mijn naam is Elias. Ik ben 3 jaar geleden gestart bij VNOM als recruiter binnen team E&I en momenteel werkzaam senior consultant binnen dit team. Dit houdt in dat ik mij bezighoud met de bemiddeling van technici/monteurs binnen het vakgebied E&I. Hierbij kan je denken aan elektromonteurs, loodgieters en installatiemonteurs. Dus eigenlijk alles wat binnen de elektrotechniek, klimaat en waterzijdige installaties valt. Die kandidaten bemiddel ik naar een (hopelijk) vast dienstverband bij opdrachtgevers die hier actief in zijn. Het is heel breed. Het begint bij kandidaten werven, daarnaast pleeg je acquisitie richting nieuwe klanten en moet je de bestaande relaties onderhouden met je huidige klanten.


Hoe ben je met dit vakgebied bekend geraakt? 

Via mijn opleiding HBO sportkunde. Tijdens de stage in mijn 2e leerjaar leerde ik iemand kennen die op dat moment bij hetzelfde bedrijf haar afstudeerstage deed. Twee jaar later werd ik, na het afronden van mijn opleiding, door haar benaderd aangezien zij op dat moment werkzaam was bij VNOM. Zij had gevraagd of ik een keertje langs wilde komen. Voor ik het wist was ik zelf ook werkzaam bij het bedrijf.

Dat is wel een hele andere richting. Welke raakvlakken heeft dit met jouw huidige functie als consultant?
Tijdens mijn opleiding heb ik diverse vakken gehad met betrekking tot acquisitie/sales en daarnaast ook over het voeren van sollicitatie-, beoordelings- en functioneringsgesprekken. Dit komt in deze functie ook allemaal naar voren.Wat vind je het leukste aan dit vakgebied?

Het leuke aan dit vakgebied is dat het mega breed is. Je kan zoveel verschillende kanten op. Zowel binnen de elektrotechniek als de installatietechniek. Binnen de installatietechniek spreken wij loodgieters, maar ook installatie-/klimaatmonteurs. En klimaat verdeelt zich ook weer in airco’s, cv-techniek, mechanische ventilatie en luchtbehandeling. Zo blijft mijn werk afwisselend en uitdagend.


Wist je al veel van dit vakgebied, voordat je bij VNOM werkte?

Nee, Ik volgde natuurlijk een opleiding gericht op sport. Ik had wel een aantal vrienden die werkzaam zijn in dit vakgebied, voornamelijk binnen de installatietechniek. Hierdoor had ik wel al wat kennis over deze vakken.


Wat weten weinig mensen over dit vakgebied?

Onder E&I verstaan wij binnen VNOM elektrotechniek en installatietechniek. Als wij het hebben over de installatietechniek dan spreken wij over waterzijdige monteurs, ook wel W-monteurs in het kort. Dit kan misschien verwarrend zijn aangezien E&I ook een veel gebruikte term is, namelijk voor elektromonteurs actief binnen de industrie en instrumentatie. De I bij ons had je ook een W kunnen noemen. Dus eigenlijk hadden we het ook E&W kunnen noemen. 


Wat vind je het leukste aan het maken van de juiste matches?

Ik denk dat het belangrijk is dat je goed weet wat jouw klant doet. Denk aan wat voor installaties zij specifiek doen en hoe deze werken. Als je veel weet van het bedrijf en ook de mensen hebt leren kennen kan je makkelijker goede matches maken. Het is dan ook erg leuk als er een nieuwe kandidaat binnenkomt en je tijdens een gesprek binnen een minuut weet bij welk bedrijf hij of zij goed zou passen. Als die persoon het daar dan ook daadwerkelijk naar zijn zin heeft weet je dat je je werk goed hebt gedaan.


Welke bemiddeling is jou bijgebleven?

Dat is dan denk ik één van mijn eerste bemiddelingen. Dit ging om een jongen die een baan had als orderpicker en heel graag de techniek in wilde. Uiteindelijk is hij via ons bij een bedrijf in Rotterdam aan de slag gegaan waar hij luxe koffiemachines ging repareren. Het bedrijf heeft hem uiteindelijk in dienst genomen en hij werkt daar nu nog steeds, ondertussen ook met een vast contract bij het bedrijf.

Ben je benieuwd geworden en heb je zin om aan de slag te gaan? Bekijk onze interne vacatures op https://www.vnom.nl/nl/over-vnom/interne-vacatures

Publicatiedatum: 04 oktober 2021