Een kijkje achter de schermen binnen de afdeling infra van VNOM

Een kijkje achter de schermen binnen de afdeling infra van VNOM

Wie zijn de dragende krachten achter dit team en wat doen zij precies? Maak kennis met Sherman en Bilal, de consultants van de afdeling infra.


Kunnen jullie ons uitleggen wat de werkzaamheden als consultant precies inhouden?
Sherman: “Als consultant heb je een 360-graden rol, dit betekent dat jij voor zowel klanten als kandidaten aan het zoeken bent. Als consultant probeer ik de juiste behoeftes vast te stellen en te bepalen of er een juiste match is tussen de opdrachtgever en de kandidaat.”
Bilal: “Als consultant binnen deze sector ben ik verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel naar een vast dienstverband of langdurige projecten. Technisch personeel binnen de infratechniek is zeer schaars, daarom mogen wij samen voor mooie opdrachtgevers op zoek gaan naar de juiste werknemer.”

Dit klinkt als een behoorlijke uitdaging, hoe ziet een dag of week er voor jullie uit?
Bilal: “De weken als consultant zijn altijd anders. Van projectbegeleiding voor kandidaten tot het uitzetten van nieuwe vacatures voor klanten. Natuurlijk zijn wij elke week op zoek naar nieuwe kandidaten. Na een goed gesprek kijken wij of het de juiste match is en worden ze voorgesteld bij passende opdrachtgevers. Voor ons is het ook erg van belang bestaande relaties met zowel kandidaat als klant te onderhouden, dat is één van de manieren waarop wij als VNOM proberen ons te onderscheiden.”
Sherman: “Vaak hebben wij op maandag teamoverleg. Hierna gaan wij actief op zoek naar kandidaten voor de openstaande vacatures. Op dinsdag is de salesochtend waar er actief gezocht wordt naar nieuwe klanten. In de middag probeer ik vaak een aantal gesprekken in te plannen om kennis te maken met kandidaten. Op woensdag ga ik vaak bij bestaande klanten langs en op vrijdag wordt de basis gelegd voor de aankomende week. Dit gebeurt door middel van het inplannen van intakegesprekken, projectbegeleiding en het uitvoeren van administratieve taken."

Zo te horen hebben jullie een hoop verschillende werkzaamheden. Wat is voor jullie het hoogtepunt van de dag of week?
Bilal: “Ik krijg energie van presteren. Wanneer ik een werknemer kan koppelen aan een opdrachtgever waar hij voor langere tijd aan de slag kan, geeft mij dat een boost! Soms kom je in contact met mensen die zich bevinden in een moeilijke situatie. De reactie die je krijgt wanneer je hen hebt geholpen met het vinden van een baan, is de reden dat ik elke week met plezier naar mijn werk ga.”
Sherman: “Het hoogtepunt van mijn week is tot een geschikte match tussen klant en kandidaat komen. Dat is na het afleggen van het hele traject, waaronder het concreet maken van de vacature, de geschikte kandidaat vinden en de sollicitatieprocedure doorlopen.”

Dat klinkt goed, wat vinden jullie het leukst aan de functie van consultant?
Bilal: “Vooral de afwisselende weken. Van de grappen tussen collega’s tot aan de problemen die zo snel mogelijk moeten worden opgelost, er gebeurt elke week toch wat anders. Wekelijks spreken wij verschillende kandidaten, bedrijven en zijn er nieuwe uitdagingen om aan te gaan. Dat maakt het spannend en dat zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is.”
Sherman: “Het leukste aan mijn werk vind ik het contact dat ik heb met zowel de klant als kandidaat. Het leukste hieraan vind ik de beginfase, wanneer ik er doormiddel van gesprekken achter kom wat de behoeftes van beide partijen zijn. Op basis van deze informatie probeer ik een juiste match te maken.”

Denk jij dat Sherman of Bilal jou kan helpen aan een nieuwe uitdaging binnen de infratechniek? Bekijk onze vacatures en solliciteer! Publicatiedatum: 30 oktober 2020