Een kijkje achter de schermen bij de Marketingafdeling van VNOM

Een kijkje achter de schermen bij de Marketingafdeling van VNOM
Wat maakt werken in het marketingteam van VNOM nou zo gaaf? Het klinkt misschien cliché, maar het antwoord is toch echt de afwisseling. Bij VNOM is elke dag anders. Niet alleen de werkzaamheden van onze marketeers zijn gevarieerd, ook de marketingcollega’s zijn allemaal lekker zichzelf en dat maakt ze ontzettend verschillend.

Het marketingteam van VNOM is erg hecht. Zo beginnen wij de week met het bespreken van ons weekend. Iedere maandag delen wij gekke en lachwekkende weekendverhalen met elkaar onder het genot van een kop koffie of thee. Vervolgens gaan wij extra gemotiveerd aan de slag om deze week tot een succes te brengen.

De Online Marketeer kan niet langer wachten en duikt in de data van het afgelopen weekend. Er wordt gedetailleerd uitgepluisd hoeveel sollicitaties er hebben plaatsgevonden, op welk kanaal de meeste bezoekers zijn binnengekomen en wat voor resultaat de nieuwe advertenties hebben neergezet.

Ook de handen van de Grafisch Vormgever beginnen te jeuken. Hij zoekt samen met de Senior Marketeer uit op welke actualiteiten wij, als VNOM, in kunnen spelen. Zo maakt hij de gaafste content waar het team op social media mee kan pronken. Het marketingteam wordt binnen VNOM gezien als een verbindende en ondersteunende factor. Die rol nemen wij erg serieus. Zo kijkt onze Recruitment Marketeer waar zij de recruiters kan helpen en houdt zij zich bezig met innovatieve wervingsstrategieën. Tussen de bezigheden door wordt er veel gespard binnen het team. De collega’s staan open voor verschillende meningen en creatieve impulsen. Niets is ons te gek.

Naast de dagelijkse werkzaamheden houdt de marketingafdeling van VNOM zich bezig met verschillende projecten. Zo namen zij deel aan de Recruitment Tech Awards van 2018 en werden zij zelfs winnaar van deze award. Daarnaast was VNOM, samen met hun marketingbureau DEPT Agency, in 2019 genomineerd voor de Dutch Search Awards en moesten zij concurreren met grote (e-commerce) partijen als Skoda, Scapino, T-Mobile en Heracles Almelo. Laatst genoemde won uiteindelijk de award. “Wij mogen erg trots zijn dat wij als enige arbeidsbemiddelaar genomineerd waren voor de Dutch Search Awards”, geeft de Marketing Manager aan. Door continu vooruitstrevend te blijven binnen de branche is het werken binnen het marketingteam van VNOM erg uitdagend.

Binnen VNOM staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Zo werken wij met een Persoonlijk Ontwikkelingsplan om groei te kunnen realiseren. Wekelijks bespreken de marketeers met de Marketing Manager hun voortgang. Zo is de manager altijd op de hoogte en kan hij helpen waar nodig. Buiten een manager is hij ook echt een sparringpartner voor het team en ook zeker niet vies van een klusje hier en daar.

Na een productieve week luiden wij op vrijdag het weekend in met een biertje tijdens onze vrijmibo! Zo gaat iedereen met een tevreden gevoel naar huis. Is jouw week dan voorbij? Eigenlijk niet, want je bent zo nauw betrokken dat je bewust of onbewust altijd bezig bent met je vak. Met een fris en uitgerust gevoel start je maandag weer de nieuwe week. Publicatiedatum: 19 maart 2020