De matchmakers van VNOM

De matchmakers van VNOM
In een werkweek van een recruiter is er 1 ding dat écht centraal staat, de kandidaat. De recruiters van VNOM zijn dan ook dagelijks bezig met het in kaart brengen van de wensen en behoeften van de kandidaat bij het zoeken naar een (nieuwe) baan. “Waar is een kandidaat naar op zoek”, “hoe en wanneer kan ik kandidaten het beste bereiken” en uiteraard “hoe vervul ik hun wensen en behoeften”.

Naast de focus op kandidaten is de recruiter bezig met het ondersteunen van de consultants. Recruiters gaan op zoek naar techneuten die aansluiten bij de openstaande vacatures die consultants open hebben staan bij hun klanten! Zo hebben recruiters en consultants elke dag samen 1 doel: de perfecte match maken tussen kandidaat en werkgever.

Als recruiters via collega’s horen dat kandidaten het naar hun zin hebben op hun nieuwe werk, is hun dag gemaakt. Eén van de leukste dingen aan dit beroep is dan ook iemand te bemiddelen naar een uitdaging die helemaal bij deze persoon past. Een dag van een recruiter is elke dag anders. Zij spreken dagelijks veel verschillende mensen die allemaal een eigen verhaal hebben.

Bij VNOM werkt elke recruiter voor een specifiek vakgebied. Zo werken Sam Bavius en Sem Kerkhof voor het vakgebied E&I. Sem en Sam hebbben dagelijks goed contact met elkaar. Zij spreken ‘s morgens en ‘s middag de werkdag door. Dan sparren zij over zaken zoals resultaten, kandidaten en maken zij een plan van aanpak voor de dag.

Ook bij het vakgebied werktuigbouwkunde hebben wij 3 fulltime collega’s in dienst. Dat zijn Britt, Frank en Dominique. Britt heeft al flink wat ervaring als recruiter binnen dit team en helpt de rest dan ook graag, op die manier komen zij samen tot een hoger doel. Met een plaatsing als geweldig eindresultaat!

Britt: “Uiteindelijk is het echt het leukste om dagelijks techneuten te spreken en hen met het hele team te helpen aan een toffe en uitdagende baan”.

In een interview met het AD vertelt onze collega Onur over zijn baan als consultant werktuigbouwkunde, wil je daar meer over weten? https://www.vnom.nl/Items/nl/Nieuws/Careerpage/Technicus-nodig

De recruiter die zich focust op vacatures en kandidaten in de bouw is Jasmina. Jasmina luistert goed naar kandidaten en stelt hen de juiste vragen. Zo zorgt zij ervoor dat zij de wensen van kandidaten in de bouw perfect kent. Door de wensen en behoeften van haar doelgroep in kaart te brengen, koppelt zij de juiste kandidaat aan de juiste werkgever.

Voor de office-vacatures wordt er gerecruit door Roxan. Haar doel is om zoveel mogelijk kandidaten te spreken die echt 1 op 1 matches zijn met onze vacatures. Het vinden van zo’n 1 op 1 match is voor haar dan ook echt het hoogtepunt van haar week!

Ook voor onze vestiging in Utrecht werken 2 recruiters, Nick en Brian. Nick houdt zich bezig met kandidaten die op zoek zijn naar een baan in bouw en E&I Brian focust zich op vaklieden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging in de werktuigbouwkunde. Door goed met elkaar in contact te staan en met de collega’s in Rotterdam werken zij super efficiënt en weten zij ook de markt in Utrecht perfect te bedienen. Naast zijn rol als senior recruiter, verzorgt Nick verschillende trainingen binnen VNOM.

Nick: “Ik maak de trainingen erg interactief, dit verhoogt de betrokkenheid van de collega’s die mijn trainingen volgen. Zo zie ik jong talent VNOM binnenkomen die doorgroeien tot volwaardige recruiters!”

Sinds een aantal maanden zijn wij ook in de avonden en op zaterdagen geopend! Het online recruitment team staat dan klaar om kandidaten te helpen bij het vinden van een toffe baan. Maud, Veronique en Ruben bellen ‘s avonds de kandidaten na die de andere recruiters overdag niet te pakken hebben gekregen. Ook spreken zij kandidaten die ‘s avonds solliciteren en struinen zij de jobboards en ons eigen systeem af naar gekwalificeerde kandidaten. Zo kunnen wij als VNOM verzekeren dat wij, doordeweeks tot 9 uur ‘s avonds en op zaterdag van 10 uur tot 5 uur, binnen 1 uur reageren op elke sollicitatie.

Een goed recruitment team houdt zich niet enkel bezig met het sollicitatieproces zelf en met het vinden van de juiste vakman bij de juiste functie. Om ervoor te zorgen dat een team blijft leren en blijft verbeteren, is er bij VNOM altijd iemand bezig met de analyse hiervan. Dat is Soraya, zij is onze recruitment marketeer, de schakel tussen de recruiters en team marketing. Zij achter haalt relevante data voor de recruiters en weet deze ook nog eens goed te interpreteren. Neem jij een kijkje achter de schermen bij het marketingteam? https://www.vnom.nl/Items/nl/Nieuws/Marketing/Een-kijkje-achter-de-schermen-bij-de-Marketingafdeling-van-VNOM

De recruiters van VNOM zijn echte mensen-mensen en maken dagelijkse mooie plaatsingen mogelijk. Wij zouden dan ook niet weten hoe wij zonder hen zouden moeten! Publicatiedatum: 30 april 2020