De digitalisering van VNOM

De digitalisering van VNOM

Digitalisering, je hoort het steeds vaker. Bij VNOM gaan wij mee met de tijd, waarin innovatie een grote rol speelt. De consultants van VNOM maken tegenwoordig al veel gebruik van videobellen wanneer zij spreken met kandidaten. Vorige week hebben wij weer een mooie stap gezet en dat is: digitaal tekenen. Een arbeidscontract met behulp van de computer ondertekenen heeft veel voordelen. Ik spreek erover met Kenneth en Sam.

“Allereerst Kenneth, hoe ben jij bij VNOM terecht gekomen?”
Kenneth:“Mijn cv had ik op Indeed gezet omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Sem, een recruiter van VNOM, heeft mij toen benaderd. Ik heb een uitgebreid videogesprek gehad met Sam. Mijn ambitie heb ik duidelijk kunnen maken bij VNOM en toen zijn ze direct voor mij aan de slag gegaan. Ik heb toen een tweetal gesprekken gehad en uiteindelijk zat daar een bedrijf tussen dat erg goed bij mij past.”

“Sam, hoe heb jij de eerste kennismaking met Kenneth ervaren?”
Sam:“Van Sem heb ik gehoord dat Kenneth op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Ik heb toen met hem een Whatsapp videogesprek gehad, dit was een gesprek van ongeveer 40 minuten. Hij vertelde mij wat hij gedaan heeft de afgelopen jaren en over zijn achtergrond. Ik wilde natuurlijk graag weten wie hij was, wat hij gedaan heeft qua werkervaring en wat zijn ambitie is. Kenneth heeft verschillende werkzaamheden verricht op kantoor, waaronder tekenen, werkvoorbereiding en calculeren. Uit ons gesprek is toen gebleken dat hij graag verder wil in de werkvoorbereiding en calculatie, bij een bedrijf dat projecten heeft in de utiliteitsbouw.”

“Hoe heb jij de communicatie tussen jou en VNOM ervaren?”
Kenneth:“De communicatie was zeer goed en ik ben snel geholpen. Ik ben bij meerdere bedrijven op gesprek geweest en nu ga ik starten als werkvoorbereider en calculator bij een bedrijf gespecialiseerd in de ventilatietechniek. Afgelopen week heb ik mijn contract ondertekend.”

“Kenneth gaat binnenkort beginnen aan zijn nieuwe uitdaging. Hoe heb jij ervoor gezorgd dat hij snel aan de slag kon?”
Sam:“Ja klopt. Mijn collega’s en ik hebben één doel: zo snel mogelijk zorgen voor een mooie baan voor de kandidaat. Wij hebben Kenneth voorgesteld bij organisaties waarvan wij denken dat hij een aanwinst is voor het bedrijf, daar besteden wij veel aandacht aan. Door de goede samenwerking binnen ons team en het goede contact met Kenneth en verschillende organisaties hebben wij hem snel van een nieuwe baan kunnen voorzien.”

“Het contract dat jij ondertekend hebt Kenneth, dat is de eerste digitale ondertekening geweest voor VNOM. Heb jij zelf al eerder digitaal een contract ondertekend?”
Kenneth:“Ja, ik heb eerder een contract digitaal ondertekend voor een ander bedrijf. Dat ging iets anders, ik moest toen digitaal mijn handtekening tekenen. Bij VNOM was ik samen met Sam en ik heb een akkoord gegeven op mijn contract. Ik kreeg toen een verificatiecode die ik moest invoeren om mijn akkoord te verifiëren.”

“Sam, jij bent aanwezig geweest bij het ondertekenen van Kenneth zijn contract. Hoe heb je dit ervaren?”
Sam:“Dit was natuurlijk de eerste keer voor ons. De administratie van VNOM is maanden bezig geweest met het implementeren hiervan, daarom is onze manager van de administratie Andrea hier ook bij betrokken geweest. Met z’n drieën hebben wij het proces doorgelopen in een open ruimte met een groot scherm, zodat wij goed konden meekijken. Het digitaal tekenen biedt veel voordelen, zo scheelt het een hele hoop papierwerk. Waar je normaal gesproken op iedere pagina een handtekening zet is nu alles digitaal te zien. Kenneth heeft nu ook zijn eigen portaal in het systeem waar diverse documenten te vinden zijn, waaronder zijn contract, maar ook zijn salarisstrook en diverse reglementen. Dit is voor Kenneth nu allemaal makkelijk online te vinden. Een papieren contract verdwijnt nog wel eens in een kast en dat zal op deze manier niet gebeuren. Overigens is het zelfs zo dat een kandidaat niet per se langs hoeft te komen om zijn contract digitaal te ondertekenen, dit kan ook vanuit huis. Wij hebben alleen de voorkeur de kandidaat face-to-face te zien en ik denk ook dat dat erg belangrijk is voor de relatie tussen VNOM en de kandidaat.”

“Kenneth, hoe heb jij het digitaal tekenen ondervonden?”
Kenneth:“Bij VNOM vond ik het digitaal ondertekenen makkelijk en snel, ik hoefde nu niet mijn handtekening na te bootsen. Ook in de toekomst denk ik dat het zeker handig is verder te gaan met het digitaal ondertekenen van contracten. Het is makkelijk en het scheelt een bak papierwerk. Ik ben blij met de begeleiding die ik heb gehad bij VNOM en ik heb hier zeker een goede ervaring aan over gehouden.”

Ben jij net nou ook een specialist in jouw vak en op zoek naar een mooie uitdaging? Of ben jij juist iemand die op zoek is naar ervaren techneuten zoals Kenneth? Neem gemakkelijk contact met ons op door te bellen naar 010-223 96 21. Wij spreken jou graag! Publicatiedatum: 13 januari 2021