Bouwbedrijven zijn hard op zoek naar vakspecialisten

Bouwbedrijven zijn hard op zoek naar vakspecialisten

Het aantal vacatures op de arbeidsmarkt stijgt. Het UWV verwacht dat het aantal in de bouw met maar liefst 45 procent zal stijgen. Dit betekent 48.000 openstaande vacatures.

Waarom er zo ontzettend veel werknemer nodig zijn? Dat heeft te maken met het verduurzamen van de economie. Deze energietransitie zal vooral tot meer werk in de installatiebranche leiden. Zij zijn nodig om bijvoorbeeld gebouwen energiezuinig te maken en laadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen.
"Gekwalificeerde elektriciens, installatiemonteurs, bouwkundig tekenaars en ingenieurs zullen moeilijker voorhanden zijn. Dit geldt ook voor vakmensen op de bouwplaats, zoals schilders, metselaars, stukadoors en dakdekkers”, zegt het UWV.

Bij VNOM merken wij dit ook. “Wij hebben ruim 200 vacatures openstaan binnen de elektro- en installatietechniek. Vooral de aanvragen voor loodgieters reizen de pan uit,” vertelt Jason, manager bij VNOM. “Het werkt dan ook niet bevordelijk dat steeds meer technische scholen sluiten, omdat er niet genoeg aanmeldingen zijn.”

Bron: nu.nl

Publicatiedatum: 23 mei 2018