Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dit zijn de signalen!

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Dit zijn de signalen!
Iedereen die werkt heeft wel een keer een mindere dag of geen zin. We moeten nou eenmaal werken voor ons geld. Maar, als dit langer aanhoudt, dan is er misschien meer aan de hand. Voordat je het weet zit je vast in de dagelijkse sleur. Opstaan in de ochtend gaat steeds moeilijker, je wekker wordt met de dag vervelender. En voordat je werkdag is begonnen, ben jij al het aftellen. Benieuwd naar de signalen? Dit zijn ze!

1. Altijd moe
Het is weer zo ver: je wekker gaat en de hoofdpijn komt spontaan op. Je blijft maar snoezen tot je ineens moet haasten. Zin om te gaan werken? Absoluut niet. Ondanks je goede nachtrust ben je al moe voordat je dag begint. Als jij uitgedaagd wordt en plezier hebt in de werkzaamheden die je verricht, zul je hier veel minder last van hebben.

2. Dagelijkse sleur
Je ziet je dagelijkse werkzaamheden als een routine klus, alsof je verplicht de afwas moet doen. De dingen die je doet geven je geen voldoening meer. Je gaat op de automatische piloot en zit braaf je tijd uit.

3. Wandelende klaagmuur
Alles is te veel en je kan niks meer hebben. De airco staat altijd te hoog. Je moet te veel overwerken.En vooral die ene collega met zijn misplaatste grappen staat je niet aan. Zelfs als er niks aan de hand is lukt het jou om iets te vinden waaraan jij je ergert. Je irritaties rijken zelfs verder dan je werkplek. Of je nou bij je vrienden of familie bent, jij klaagt erop los.

4. Concentratieverlies
Wanneer je begint met een nieuwe baan is alles spannend. Je bent geprikkeld om je best te doen en jezelf te bewijzen. Maar na een tijdje krijg je de smaak te pakken en gaat het je allemaal gemakkelijk af. Op het moment dat je niet wordt blootgesteld aan nieuwe prikkels, zal het je meer moeite kosten om je te concentreren. Je bent niet meer uitgedaagd, dus gedachtes nemen de vrije loop.

Herken jij de bovenstaande signalen? Niet getreurd! Waarschijnlijk ben jij gewoon toe aan een nieuwe uitdaging. Bekijk hier wat wij jou te bieden hebben! Publicatiedatum: 31 juli 2018