7 belangrijke arbeidsmarkt trends voor 2024 die je niet mag missen

technisch-cv-maken-zo-doe-je-dat

Inmiddels is 2024 alweer even van start. De arbeidsmarkt zal ook dit jaar voortdurend in beweging blijven. Tijd om 7 belangrijke arbeidsmarkttrends voor dit jaar op een rijtje te zetten. Deze trends zijn cruciaal omdat ze de manier waarop we werken, medewerkers werven en vereiste vaardigheden ingrijpend zullen veranderen. We zetten de 7 belangrijkste arbeidsmarkt trends voor 2024 voor je op een rij.

1. Krapte op de arbeidsmarkt

De krapte op de arbeidsmarkt zal in 2024 blijven aanhouden, met name in sectoren als IT, techniek en de zorg. Dit betekent dat ook dit jaar werkgevers extra moeite zullen moeten doen om talent aan te trekken en te behouden. Het lijkt er daarentegen wel op dat de schaarste inmiddels het hoogtepunt voorbij is. Belangrijk hierbij is dat nieuw talent actief benaderd wordt.

2. Talent aantrekken én vooral ook behouden

We zien een verschuiving van talent aantrekken naar talent behouden. Zeker nu het aantrekken van nieuw talent vaak nog altijd een uitdaging is en de concurrentie groot is, is het creëren van een aantrekkelijke werkomgeving gericht op welzijn, loyaliteit en ontwikkeling enorm belangrijk om talent te behouden. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van flexibele werktijden en mogelijkheden tot thuiswerken. Investeer daarnaast in loopbaanontwikkeling, een gezonde werkomgeving, bied competitieve arbeidsvoorwaarden aan en stimuleer betrokkenheid en loyaliteit onder werknemers.

3. Toenemende vraag naar flexibiliteit

Werknemers zullen in 2024 steeds meer waarde hechten aan flexibiliteit in hun werk en aan een optimale werk-privébalans. Denk hierbij aan de mogelijkheid om thuis te werken, het werken van flexibele uren en een kortere reistijd. Het bieden van flexibiliteit zal een belangrijke rol spelen in het aantrekken van talent, maar in ook het behouden van talent.

4. Opleiding en ontwikkeling worden belangrijker

Om relevant te blijven in de snel veranderende arbeidsmarkt, zullen werknemers hun vaardigheden voortdurend moeten ontwikkelen. Werkgevers kunnen hier een rol in spelen door opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden. Denk hierbij niet alleen aan algemene trainingen, maar ook aan opleidingen of trainingen op maat om talentontwikkeling te stimuleren.

5. Artificial Intelligence

Na de doorbraak van ChatGPT in 2023, blijft de trend van Artificial Intelligence zich voortzetten en verder ontwikkelen dit jaar. AI zal een steeds belangrijkere rol spelen op de arbeidsmarkt. Terwijl sommige banen mogelijk zullen verdwijnen door de opkomst van technologie, zullen andere functies veranderen en zullen nieuwe banen ontstaan. Dit verschuift de taken van mensen, waardoor zij ruimte krijgen voor andere verantwoordelijkheden. Bovendien speelt AI een cruciale rol in het wervingsproces, waarbij het wordt ingezet voor het genereren van foto's, video's en (vacature)teksten.

6. Van high tech naar human touch

Ondanks de alsmaar groeiende inzet van technologie, mogen we de menselijke interactie zeker niet uit het oog verliezen. Aandacht en waardering zijn niet gemakkelijk te automatiseren, maar zijn wel cruciaal voor succes in de werving en het behouden van talent. Recruitment draait immers om mensen. Omdat kandidaten massaal aan de slag gaan met AI om de perfecte cv's en motivatiebrieven te maken en AI ook  ingezet voor het genereren van vragen en antwoorden tijdens sollicitatiegesprekken, blijft de waarde van echt face-to-face contact onmiskenbaar groot.

7. Van werkgever naar opdrachtgever

2023 waren er al 1,2 miljoen freelancers die freelancen of zzp’en als hoofdbaan. Ook dit jaar blijft deze trend zich voortzetten. We zien namelijk dat generatie Z er niet meer voor kiest om bij één werkgever in dienst te gaan. Dit leidt tot een verschuiving waarbij werkgevers langzaam veranderen in opdrachtgevers. Met de groei van het aantal freelancers zullen werkgevers zich dan ook steeds vaker gaan profileren als aantrekkelijke opdrachtgever.

Hoe speel jij in op de arbeidsmarkt trends van 2024?


Natuurlijk hoef je niet direct op al deze trends in te spelen, dat adviseren we ook zeker niet. Ons doel is om je vooral te informeren over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en onze verwachtingen hierover te delen. Ons advies: houd de arbeidsmarkt trends goed in de gaten en kijk vooral naar de kansen voor jouw bedrijf. Heb je vragen of ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen om jouw vacatures te vervullen? Neem dan contact met ons op.


Publicatiedatum: 07 februari 2024