Zo schrijf je het perfecte CV! Tips & Tricks met Britt

 Zo schrijf je het perfecte CV! Tips & Tricks met Britt

Wil jij solliciteren naar een nieuwe baan? Dan is je CV erg belangrijk. Het geeft namelijk een beeld weer van jou als persoon. Een recruiter bekijkt vaak eerst je CV en sollicitatiebrief en bepaalt aan de hand hiervan of jij uitgenodigd wordt voor een gesprek. Je CV is dus eigenlijk de eerste indruk die iemand van je krijgt! Britt werkt als recruiter binnen VNOM en bekijkt dagelijks veel CV’s. Benieuwd hoe je jouw CV sollicitatieproof kunt maken? Lees de tips & tricks van Britt!

Begin bij het begin

Iets wat je eigenlijk niet kan missen in je CV, de contactgegevens! Doordat er veel gefocust wordt op de inhoud van het CV kan dit wel eens vergeten worden… 

Voor- en achternaam;
Geboortedatum;
E-mailadres;
Telefoonnummer;
Adres;
Rijbewijs ja of nee.


Bij VNOM vinden we werkervaring erg belangrijk!

Een recruiter is vaak benieuwd of jouw werkervaring past bij de functie waar je naar solliciteert. Daarom is het belangrijk duidelijk te benoemen voor welke werkgevers je hebt gewerkt en voor hoelang je daar hebt gewerkt. Bijvoorbeeld: maart 2019 tot oktober 2021. Je benoemt jouw werkervaring altijd van het heden tot verleden. Je zet dus je meest recente werkervaring bovenaan en eindigt met jouw eerste baantje bij de Jumbo.

Spelfouten zijn een absolute no go!

De spellingcorrectie op de computer is niet voldoende dus laat je CV altijd nalezen. Een CV geeft een beeld van jouw persoonlijkheid weer. Ben je netjes of slordig? Spelfouten zijn slordige foutjes, dus probeer die spellingsfouten te vermijden.

Trek de aandacht

Een sterke inhoud is erg belangrijk maar de uitstraling van jouw CV ook! Zorg daarom dat jouw cv opvalt en overzichtelijk is. Denk aan een leuk kleurtje, verschillende kopjes en een spontane foto. Op internet zijn meerdere websites te vinden die gratis templates aanbieden voor jouw cv. Maak hier gebruik van! Hieronder zie je twee verschillende CV’s. Welke trok als eerste jouw aandacht? Ik denk de rechter! Zo zie je maar wat een lay-out kan doen met jouw cv.

Het is een CV, geen boek!

Een CV is natuurlijk bedoeld om een snel idee te krijgen bij een persoon. Past een persoon bij het bedrijf, is dit de persoon die ik zoek voor deze functie? Maak je CV niet langer dan twee pagina’s. Je wilt het bedrijf natuurlijk ook nog wat kunnen vertellen als je uitgenodigd wordt op gesprek!


Wel of geen foto toevoegen aan je CV?

Yes! Natuurlijk! Een foto toevoegen wordt vaak nog achterwegen gelaten maar het kan zoveel goeds doen voor jouw CV! Het geeft een beeld van wie je bent en het laat je CV meer opvallen. Zorg wel dat je een nette maar toch spontane foto toegevoegd. Dus geen snapchat/Instagram filters!

Met deze tips kan jij een top CV in elkaar zetten! Wanneer zien we jouw CV in onze mailbox?

Publicatiedatum: 23 mei 2022