VNOM hand in hand met Covebo!

VNOM hand in hand met Covebo!

Fors uitbreiden in de techniek en bouw - dat is de koers die Covebo Group heeft ingezet. Dit is gelukt door de overname van technisch bemiddelingsbureau VNOM. Door de overname van VNOM heeft Covebo Group momenteel 2.500 vaklieden aan het werk in de techniek en bouw.

Toen de kans zich voordeed om VNOM over te nemen, hoefde Henk Buitink, CEO van Covebo Group, geen 2 keer na te denken. “VNOM is een snelgroeiende club in exact dezelfde specialismen als Covebo. Ook VNOM focust op bouw en techniek en is ondanks de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt in staat om goede Nederlandse vaklieden te vinden”, vertelt Buitink. “De reden ligt voornamelijk in de vooruitstrevende online recruitmentstrategie van VNOM. Deze specialistische kennis is van grote toegevoegde waarde voor de Covebo Group als geheel. Een andere belangrijke drijfveer achter deze overname is het versterken van het aandeel Nederlandse uitzendkrachten binnen Covebo Group.

Dagelijks zijn er bijna 7.000 uitzendkrachten werkzaam via uitzender Covebo, waarvan ruim 2.700 Nederlanders. Ten slotte is Rotterdam een mooie groeiregio waar wij als Covebo Group beperkt actief waren. Kortom, genoeg redenen om deze mooie stap te zetten.”

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor een grote uitdaging voor werkgevers én uitzendorganisaties. Daarom bemiddelt Covebo Group, dat onderdeel is van het internationale House of HR, naast Nederlandse vaklieden inmiddels ook vaklieden uit Spanje, Portugal, Roemenië, Polen, Hongarije en Litouwen. Buitink vertelt: “VNOM kan direct gebruik maken van het internationale wervingsnetwerk dat wij al hebben én van onze opleidingsmogelijkheden voor leerlingen en vaklieden. Bovendien worden de regionaal opererende vestigingen van de Covebo Group op verschillende vlakken ondersteund door het Support Center. Bijvoorbeeld op financieel vlak, bij marketingactiviteiten maar ook rondom wet- en regelgeving. Ook het snelgroeiende VNOM kan hier gebruik van maken om de sterke groei te continueren.”

VNOM en Covebo Group zien samen een zonnige toekomst tegemoet. Samen acteren zij in zeer kansrijke sectoren met veel groeipotentie. Er wordt dan ook ingezet op een stevig groeiscenario, waarbij VNOM haar vestigingsnetwerk wil uitbreiden. Door de ondersteuning van het Covebo Support Center kan deze groei optimaal gefaciliteerd worden.

Publicatiedatum: 24 augustus 2018