Massage tussen de bedrijven door

Massage tussen de bedrijven door

Verkrampte schouders, een gespannen nek – Frederik weet er wel raad mee! Sinds juli is Frederik bedrijfsmasseur bij VNOM en zorgt er met zijn soepele handen voor dat de werknemers van VNOM een half uur lang volledig kunnen ontspannen.

Elke woensdag stapt Frederik binnen met zijn speciale massagestoel. “VNOM is een dynamisch bedrijf waar hard gewerkt wordt. Als de werknemers bij mij op de massagestoel zitten, kunnen zij een half uur hun werk loslaten en volledig ontspannen,” vertelt Frederik. Het voordeel van zo’n massagestoel, is dat je niet hoeft te liggen of je kleding hoeft uit te trekken. “Ik leg de nadruk op handen, nek, schouders en rug. Vooral de handen en armen zijn erg belangrijk vanwege de belasting tijdens het werk,” legt hij uit. Wetenschap geeft dan ook aan dat stoelmassages in het bedrijf RSI-klachten vermindert en de productiviteit verhoogd.

De rol als bedrijfsmasseur bij VNOM is Frederik op het lijf geschreven. Met zijn ervaring als masseur bij sportverenigingen weet hij om te gaan met terugkomende klachten. “Ik kan klachten niet verhelpen, daarvoor moet je toch echt naar de fysiotherapeut. Wel kan ik helpen pijnklachten te verlichten.” 

Volgens Frederik zijn stoelmassages in bedrijven de toekomst. “Het verlaagt het ziekteverzuim en bevordert de productiviteit,” geeft hij aan. Daarnaast is het een baan waar Frederik veel voldoening uit kan halen. Zo zegt hij: “Als werknemers uit de stoel stappen en zeggen ‘ik was even helemaal weg’, dan weet ik dat ik mijn werk goed gedaan heb. Het is heel dankbaar werk.”

Publicatiedatum: 07 november 2019