Ben jij commercieel? Laat je coachen bij VNOM!

Training rick

VNOM staat voor ontwikkeling van haar medewerkers. Al ruim drie jaar werkt VNOM samen met de ‘sales-goeroe’ Rik Kramer om het beste uit de consultants en recruiters te halen. Nieuwe consultants, maar ook consultants die langer bij VNOM werken, worden onder de loep genomen en gaan actief aan de slag met hun salesontwikkeling. Door training en coaching van Rik kunnen de consultants en recruiters moeiteloos een goede, commerciële relatie opbouwen met klanten en kandidaten.

Ruim 34 jaar geleden is Rik begonnen in de sales. “Toen ik begon liep ik tegen een aantal dingen. Zo had ik ontzettende last van belangst,” geeft Rik Kramer aan. Al snel merkte hij dat hij veel energie haalde uit het contact en de interactie met de klant. Rik heeft veel ervaring opgedaan in de arbeidsbemiddeling. "Een dienst of product verkopen komt op hetzelfde neer," vertelt hij. "Het gaat om een goede interactie met de klant en kandidaat. Wel is er op dit moment ontzettend veel concurrente op de arbeidsmarkt, daarom is het belangrijk om mensen te raken op persoonlijk vlak. Zo kun je als recruiter of consultant het verschil maken.”

“Vanuit hun eigen authenticiteit succesvol zijn naar de klanten, dat is mijn doel,” geeft Rik Kramer aan. Daarnaast vindt Rik het belangrijk dat de consultants en recruiters de juiste vragen stellen aan de telefoon. “Commerciële mensen denken vaak dat zij tijdens een gesprek met een potentiële klant, zo veel mogelijk aan het woord moeten zijn. Je moet juist de klant aan het woord laten, zodat je veel informatie kunt verzamelen. Alleen dan kun je goed inspelen op de behoeften van jouw klant of kandidaat,” aldus Rik.

Rik is graag bij VNOM om trainingen te geven, zo geeft hij aan: “VNOM is een club met winnaars! Iedereen is gedreven om het beste uit zichzelf te halen. Dat geeft enorm veel energie.” Rik heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan op het gebied van arbeidsbemiddeling. “Het verkopen van een product of een dienst komt in principe op hetzelfde neer. Wat acquisitie in de arbeidsbemiddeling uitdagend maakt, is de toenemende concurrentie. Hierin is het belangrijk dat jij als consultant het verschil kan maken voor jouw klant.” Dat Rik hierbij kan ondersteunen en coachen, maakt zijn werk heel dankbaar. “Het is gaaf om het groeiproces te zien van consultants en recruiters. De eerste keer komen zij vaak gespannen binnen, maar lopen aan het einde van de dag vol zelfvertrouwen de deur uit.”

Ben jij commercieel en lijkt het jou gaaf om aan de slag te gaan in de arbeidsbemiddeling? Wij zijn op zoek naar collega's in Rotterdam en Utrecht. Bekijk de vacatures en solliciteer! 

Publicatiedatum: 21 januari 2020