3 nieuwe aanwinsten voor het marketingteam

3 nieuwe aanwinsten voor het marketingteam

Lisa, Nick en Jonathan zijn vanmorgen begonnen met hun afstudeerstage bij VNOM. Drie frisse gezichten die de komende vijf maanden het marketingteam zullen versterken. Daarnaast, hebben zij alle drie hun eigen onderzoek wat zij zullen uitvoeren op ons kantoor. Dit vraagt natuurlijk om een introductie!

Wie zijn jullie?
Jonathan: “Mijn naam is Jonathan de Quartel, 20 jaar oud en ik kom uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Ik studeer aan de Hogeschool Rotterdam en zit in het 4e jaar van de opleiding Commerciële Economie: Global Marketing & Sales.”

Nick: “Ik ben Nick van Oorschot, 24 jaar oud, ik woon in Oostvoorne en ik ben ook student aan de opleiding Commerciële Economie: Global Marketing & Sales aan de Hogeschool Rotterdam.”

Lisa: “En ik ben Lisa van Dam. Net als Nick en Jonathan studeer ik Commerciële Economie: Global Marketing & Sales. Hierna wil ik graag verder studeren aan de universiteit. Ik ben voorlopig nog niet uitgeleerd, haha!”

Wat doen jullie graag in je vrije tijd?
Lisa: “In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met vriendinnen of familie, ik hou van uiteten gaan. Ik hou heel erg van Aziatisch eten, zoals sushi, Thai of Indonesisch!”

Jonathan: “Van jongs af aan ben ik al te vinden bij de voetbalclub VV Nieuwerkerk. Sinds dit jaar voetbal ik ook met Roy en Jessey, dat zijn nu mijn stagebegeleiders bij VNOM!”

Hoe ben ik met VNOM in contact gekomen en hoe heb je dit ervaren?
Nick: “Ik was aanwezig op een afstudeerevenement op de Hogeschool Rotterdam. Hier wilde ik eigenlijk net vertrekken tot Johan-Chris mij benaderde en een gesprek startte. Iets later voegde ook Rick Pouwelse zich bij ons. Wij hadden een gesprek over een mogelijke stage om af te studeren en hoe dat er bij VNOM uit zou zien. Dit leek mij erg interessant en om die reden ben ik op gesprek gegaan bij VNOM. Na dit gesprek was ik nog enthousiaster en zag ik mij zelf hier graag stage lopen.”

Lisa: “Bij datzelfde afstudeerevenement was ik ook aanwezig. Ik heb toen gesproken met Roxan Verduyn en zij heeft mij enthousiast gemaakt. Het afstudeervraagstuk sprak me aan, de locatie is ideaal maar wat voor mij echt doorslaggevend was is de goede begeleiding die gegeven kan worden. De meeste collega’s hebben in dezelfde situatie gezeten en moesten ook een scriptie schrijven.”

Jonathan: “Het was inderdaad een erg nuttig evenement, ik was er ook een raakte net als Nick aan de praat met Johan-Chris. Johan-Chris gaf aan dat hij ook een Commerciële Economie student was en destijds precies hetzelfde zocht in een bedrijf als wat ik aangaf. Een modern bedrijf met groeimogelijkheden, een plek om échte sales te leren. We besloten om een afspraak in te plannen met Jessey op het kantoor van VNOM. Tijdens dit gesprek raakte ik overtuigd van de visie van VNOM en de mogelijkheden binnen het bedrijf. Kort hierop zijn we tot een akkoord gekomen. Het hele traject heb ik als zeer positief ervaren. VNOM gaf het gevoel dat ze in mij als persoon willen investeren om mij verder te kunnen helpen in de sales.”

Klinkt goed! Wat gaan jullie dan precies onderzoeken tijdens jullie stage?

Lisa: “Ik ga me bezig houden met e-mailmarketing. Ik ga onderzoek doen naar het automatiseren en personaliseren van dat proces, met als doel om de Click Through Rate te verhogen. Hierbij is van belang om erachter te komen wat voor zowel kandidaten als klanten belangrijk is, om interactie met de e-mails van VNOM te verhogen.”

Jonathan: “Ik ga aan de slag met Talentpools om dit systeem te optimaliseren. Talentpools is opgericht door Johan-Chris in zijn stageperiode. In overleg met Jessey is mij duidelijk geworden dat dit systeem geïntroduceerd is, maar nog verder geoptimaliseerd kan worden. Dit proces zal mij de komende 5 maanden bezig houden om zo VNOM verder op weg te helpen.”

Nick: “Tijdens mijn stageperiode ga ik onderzoeken waar nieuwe marktkansen zijn om groei te verwezenlijken. VNOM wil uitbreiden naar een nieuwe regio of een nieuw marktgebied, ze weten nog niet waar dat gunstig is en welke strategie er daar uitgevoerd moet worden. Ik zal mij verdiepen in dit probleem en hier een passende oplossing voor creëren aan de hand van de eisen vanuit mijn studie.”

Waar zie jij jezelf na deze stage?
Lisa: “Na deze periode hoop ik mijn afstudeerstage te hebben afgerond en mijn HBO diploma op zak te hebben! Daarna wil ik graag gaan studeren aan de universiteit, omdat ik mezelf over een half jaar nog niet fulltime zie werken. Ik wil meer leren over consumentengedrag en als het mogelijk is wil ik mij misschien hierin wel specialiseren, denk bijvoorbeeld aan neuromarketing.”

Nick: “Na de stage zie ik mijzelf graag in een commerciële functie waar ik veel met targets werk. Ik vind het fijn om met wat meer druk te werken zodat ik ook echt moet presteren.”

Jonathan: “Ik wil ook graag verder doorgroeien in de sales. Ik hoop genoeg ervaring op te doen tijdens mijn stage op de salesafdeling om met deze bagage verder aan de slag te gaan. Indien mogelijk zal ik bij VNOM graag aan de slag gaan als sales consultant. Of dit doel behaald wordt zal na vijf maanden moeten blijken.”

Wat een mooie toekomstplannen. Wat wil je graag leren in deze stageperiode?
Jonathan: “Ik zou graag de wereld van detachering willen leren kennen. Deze branche is voor mij nog onbekend en daarom weet ik niet precies wat ik kan verwachten. Dit maakt het voor mij juist leuk. Ik wil graag zoveel mogelijk over deze wereld leren kennen en het liefst op het gebied van sales. Ik wil de markt leren kennen om te kijken of de branche bij mij past, om vervolgens hierin door te gaan of af te schrijven. Bij VNOM wil ik zoveel mogelijk leren en ik ben ervan overtuigd dat mijn ambities passen binnen dit bedrijf.”

Nick: “Ik vind het belangrijk dat ik veel ervaring op doe bij VNOM. Vooral het sales aspect spreek mij erg aan, want dat is wat ik interessant vind. Bijvoorbeeld hoe je omgaat met de kandidaten, prospects en/ of klanten. Voornamelijk hoe het in zijn werking gaat en hoe je dit per verschillende situatie aanpakt.”


Lijkt het jou gaaf om stage te lopen bij VNOM of heb jij net jouw studie afgerond en ben jij op zoek naar een baan waarin jij jezelf kunt ontwikkelen? Ga naar de Careerpage van VNOM en bekijk welke vacature bij jou past! 

Publicatiedatum: 10 februari 2020