Groei klussector

Groei klussector

De Nederlandse woningmarkt breekt nieuwe records en dat is terug te zien op de klusmarkt. De klusmarkt laat daarmee een groei van 3,5 procent zien in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, wat neer komt op ongeveer 474.000 klussen. Dat betekent dat de klusmarkt het komend half jaar met ruim 1,3 miljard euro groeit.


Ronald Egas, ceo van Werkspot, licht toe: ´De markt is sterk onderhevig aan seizoensinvloeden, in het voorjaar is de consumentenvraag vaak groter dan het aanbod. In de winterperiode is dit andersom. Het is dus goed nieuws dat juist in deze periode de markt zo sterk groeit. Hier kunnen vakbedrijven optimaal van profiteren.”

Regionale verschillen

Op regionaal niveau zijn grote verschillen te zien als het gaat om hoe actief men is op de klusmarkt. Groningers blijken het meeste aan hun huis op te knappen. In Groningen heeft 60 procent het afgelopen half jaar een klus laten uitvoeren en 47 procent is van plan het aankomende half jaar een klus uit te besteden. Drentenaren hebben gemiddeld het minste aan hun huis laten doen. Slechts 19 procent heeft de afgelopen zes maanden een klus uitbesteed en 21 procent is van plan het komende half jaar een klus uit te besteden.

Publicatiedatum: 02 februari 2018