Doorgroeien naar Manager Bouw & Infra

Doorgroeien naar Manager Bouw & Infra

Na het afronden van zijn opleiding Human Resources, was het voor Mitchell een logische stap om op een HR-afdeling van een grote corporate te gaan werken. Hij kwam erachter dat dit toch niet helemaal was wat hij zocht. Dus ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond hij bij VNOM! Inmiddels is hij doorgegroeid naar Manager Bouw & Infra. Hoe was Mitchell zijn start bij VNOM? Hoe heeft hij zijn werk tot nu toe ervaren? En wat zijn zijn plannen voor de toekomst? Ik vroeg het hem!

“Hoe ben je met VNOM bekend geraakt?”

“Ik hield Sam, een oud klasgenootje, in de gaten en ik zag dat hij bij VNOM werkte. Daardoor zag ik wel eens wat van VNOM voorbijkomen op LinkedIn en dat zag er altijd leuk uit. Als ik Sam hoorde praten over VNOM bevestigde hij dat het een jong en dynamisch team was. Voor mij een groot en positief verschil met het bedrijf waar ik toen nog werkte.”

“En toen dacht je “hier wil ik werken”?”

“Ja, ik heb een balletje opgegooid bij Sam om erachter te komen of ze bij VNOM nog op zoek waren naar nieuwe mensen. Hij reageerde meteen positief en vertelde dat ze op zoek waren naar collega’s. Dezelfde week belde Jos, Algemeen Directeur, me op en de week daarop mocht ik langskomen voor een gesprek. Het was een erg leuk gesprek en ik mocht weer contact met hem opnemen als ik interesse had. Ik belde Jos op, kreeg een aanbod en kon op redelijk korte termijn starten.”

“Nice! En je bent gestart als Consultant?”

“Ik ben gestart in 2017 en op dat moment was er eigenlijk nog geen duidelijk onderscheid tussen bijvoorbeeld de functie Recruiter en Consultant. Iedere werknemer had min of meer een 360 graden rol. We zaten met bijna alle afdelingen op de eerste verdieping. Dat kan je je nu bijna niet meer voorstellen. Alleen Administratie en Marketing zaten op de begane grond. Mijn start was overigens ook midden in de Bouwvakantie. Het moment waarop alles stil staat in de bouw natuurlijk. Ik kon me daardoor wel heel erg richten op kandidaten. En vanaf dat moment was het gewoon gaan: bellen, bellen, bellen!”

“En heb je zelf gekozen voor het vakgebied Bouw?”

“Normaal gesproken wordt er wel gekeken naar waar iemand past. Maar de nood was toen ik begon wel echt het hoogst bij het vakgebied Bouw. Yoeri was nog de enige die daar werkzaam was als Consultant. Ik denk dat ze daar ook moesten uitbreiden net als bij andere vakgebieden al het geval was. Dus ja ik was al direct begonnen met mijn focus op het vakgebied Bouw.”

“Wist je al veel van dit vakgebied?"

“Nee eigenlijk niet. Het is bij mij echt te zijner tijd gekomen. Ik vind het echt een heel leuk en vooral ook divers vakgebied. Daarom zou ik ook niet met een ander vakgebied bezig willen zijn. Wat we nu weten qua kennis op de bouw, hebben we geleerd door het gewoon te doen. En daarnaast door ook een beetje zelfstudie te doen. Bijvoorbeeld door video’s te kijken die online staan. En natuurlijk ook door elke dag kandidaten te spreken, dat zorgt natuurlijk ook voor veel inzichten.”

“En hoe ben je in je rol als Manager terechtgekomen?”

“Ja, dat is misschien wat minder leuk gegaan. De reden was dat Dennis, voormalig Manager Bouw & Infra, is weggegaan bij VNOM. Waardoor er voor mij een kans ontstond om zijn rol over te nemen. Dennis had heel veel ervaring, hij zat tussen de 5 à 10 jaar in de bouw zelf. Van hem hebben wij als team echt veel geleerd over wat voor vacatures je hebt, wat voor werkzaamheden er zijn, welke materialen erbij komen kijken en hoe je bepaalde werkzaamheden aanpakt. Voordat hij er was, dachten we veel te weten over de bouw, maar dat was eigenlijk nog lang niet alles. Eigenlijk alleen de basis. Dankzij hem hebben we dus echt een verdiepingsslag kunnen maken wat betreft kennis over de bouw.”

“Maar nu ben jij dus Manager! Wat vind je leukste aan je nieuwe rol?”

“Ik vind het leuk om met het team bezig te zijn. En er komen natuurlijk steeds weer nieuwe Consultants en Recruiters bij. Dat geeft mij weer nieuwe energie, omdat ik nieuwe teamleden kan begeleiden en mijn kennis weer kan overdragen. Voorlopig blijf ik zelf nog even actief als Consultant. Voor nu is dat nog te behappen, maar op de lange termijn niet meer natuurlijk.”

“Tot slot, waar wil je over een jaar zijn?”

“Ik hoop dat we bij de Bouw met werkenden een stijging hebben gemaakt. Maar ook dat alle Consultants die er nu zitten volledig zelfstandig kunnen werken. Verder hoop ik dat nieuwe collega’s de stappen kunnen maken die veel teamleden al hebben gemaakt. Dat is echt waar ik zou willen staan ja! En hoeveel de stijging in werkenden exact zal zijn, weet ik nog niet precies. Maar dat zal in de toekomst gaan blijken!”

Wil je ook werken bij VNOM? Bekijk dan meteen onze interne vacatures.
Publicatiedatum: 05 augustus 2021