Motivatie-boost nodig? Sporten met collega’s is dé oplossing!

Je in het zweet werken met collega’s; een gek idee? Integendeel, het werkt juist enorm motiverend. VNOM weet hier alles van en hecht veel waarde aan het creëren van een sterke teamspirit.

Eén op de drie werknemers in Nederland beweegt volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) te weinig, wat enorm zonde is. Vanuit werkgevers wordt het sporten soms onvoldoende gestimuleerd. Daarom spelen wij regelmatig een potje bedrijvenvoetbal. Dit spelen wij als ‘team VNOM’ tegen teams van andere bedrijven. We hebben hier niet alleen veel plezier in, maar merken ook dat het zorgt voor een sterker teamverband. Wij hebben de voordelen van het sporten met collega’s op een rijtje gezet.

Vermindering van stress
Sporten vermindert de mate van stress die je ervaart. Het vormt de perfectie uitlaatklep na een dag hard werken. Je bent totaal gefocust op iets anders waardoor je heel goed je hoofd leeg kunt maken. Zeker wanneer er sprake is van een hoge werkdruk zorgt het sporten ervoor dat je tijdens het werken beter met stress om kunt gaan.

Bring on the teamspirit
Samen naar een bepaald doel toewerken - in ons geval het winnen van de competitie - zorgt voor een sterke teamspirit. Het stellen van een specifiek doel waar je vervolgens met z’n allen naartoe werkt verbetert de band die de werknemers met elkaar hebben.

Meer motivatie op de werkvloer
Door regelmatig actief bezig te zijn raakt het personeel zowel fysiek als emotioneel in topvorm. De teamspirit die wordt gecreëerd door het sporten vertaalt zich op termijn door in de dagelijkse werkzaamheden. Personeel dat productief te werk gaat is natuurlijk de droom van iedere werkgever!

Extra beweging tijdens een werkdag
Zoals eerder al werd benoemd, sporten de werknemers in Nederland over het algemeen te weinig. Het sporten met collega’s is naast dat het een positief effect heeft op je gezondheid, ook enorm leuk. Door elkaar te stimuleren om regelmatig samen te sporten zullen steeds meer collega’s geënthousiasmeerd raken en mee willen doen.

VNOM probeert haar werknemers warm te maken voor het spelen van een potje bedrijvenvoetbal. Wij ervaren die als enorm leuk en motiverend. Hoe ga jij ervoor zorgen dat er binnen jouw organisatie meer wordt gesport? Succes!