CAO en arbeidsvoorwaarden

CAO voor uitzendkrachten

Ga je via VNOM aan de slag, dan val je in de meeste gevallen onder de NBBU-CAO voor uitzendkrachten. In deze CAO vind je al je rechten en plichten als het gaat over je arbeidsovereenkomst. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU).

De zekerheid dat alles goed geregeld is

Als NBBU-lid moeten wij voldoen aan hoge kwaliteitseisen, onder meer op het gebied van veiligheid op de werkvloer, gedragsregels, arbeidsvoorwaarden en afdracht van sociale premies en belastingen. NBBU voert elk half jaar een audit uit bij VNOM om te controleren of wij nog steeds aan deze eisen voldoen.

Hierdoor heb jij de zekerheid dat je salaris op tijd wordt betaald en dat je krijgt waar je recht op hebt, waaronder scholing en vakantiedagen. Zo kun jij met plezier je werk doen en erop vertrouwen dat alles goed geregeld is voor je.

Belangrijke zaken goed vastgelegd in de NBBU-CAO

De CAO geeft antwoord op vragen als:

  • Hoe wordt mijn uurloon bepaald en in welke functiegroep word ik ingeschaald?
  • Wanneer ontvang ik mijn salaris?
  • Wordt mijn loon doorbetaald als ik ziek ben?
  • Hoe is mijn pensioen geregeld?
  • Wat doe ik als ik een klacht heb over mijn werkgever of een geschil krijg?

Download de NBBU-cao voor Uitzendkrachten (herzien 2013) als PDF-bestand.

Arbeidsvoorwaarden

Met VNOM als werkgever ben je altijd verzekerd van prima arbeidsvoorwaarden. Wij zijn jouw eerste aanspreekpunt voor werkgerelateerde zaken zoals ziekte, projectbegeleiding, ondersteuning en je salaris. Je mag dus van ons verwachten dat al deze zaken goed geregeld zijn. Bovendien is ons streven om jou te begeleiden naar een vaste baan bij jouw opdrachtgever na afloop van je uitzend- of detacheringsperiode.

Als je aan de slag gaat bij één van de opdrachtgevers van VNOM, val je onder de NBBU-CAO. Afhankelijk van je functie, opleiding, leeftijd, kennis en ervaring word je binnen deze cao ingeschaald in een bepaalde salarisgroep. De NBBU-CAO kent een gunstige bruto/netto-verhouding, dat wil zeggen dat jouw nettosalaris meestal iets hoger ligt dan gemiddeld.

Vragen over de arbeidsvoorwaarden van VNOM?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 010-223 9621.

Al overtuigd?

Ga dan snel naar onze vacatures en kijk of jouw droombaan erbij zit in onze vacatures.